24. novembar 2016.24. nov 2016.
GRADONAČELNIK OBIŠAO POTKROVLjE ZGRADE MZ KAMENjAK

NOVIH 58 KVADRATA

Investiciju vrednu tri miliona dinara većim delom finansirala Gradska uprava grada Šapca, dok je milion dinara donirala privatna Fondacija „Peters Bastijan“ iz Holandije
Radove na adaptaciji potkrovlja zgrade Mesne zajednice Kamenjak protekle srede obišli su predsednica Gradskog udruženja invalida rada Miroslava Stanković, odbornica u Skupštini grada, i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- U pitanju je namenski projekat za koji smo sredstva dobili od privatne Fondacije „Peters Bastijan“ iz Holandije. Grad Šabac je prepoznao potrebe i probleme Gradske organizacije invalida rada i njenih članova u smislu njegovog kreativnog okupljanja, druženja i kreativnih aktivnosti Tkačke radionice. Sve te aktivnosti će u ovih pedeset osam kvadrata sa zadovoljstvom funkcionisati. Nadam se da je ovo početak i da ćemo nekim drugim projektom možda ući i u drugu fazu gde ćemo moći izvršiti adaptaciju i drugog dela potkrovalja ove Mesne zajednice za edukativne sale i još neke druge programe ““ rekla je Savkovićeva.
Vrednost investicije, čiji je izvođač radova „Luna stan“, je tri miliona dinara. Od toga dva miliona dinara obezbedila je Gradska uprava grada Šapca.
- Grad mora da podrži sva ona udruženja građana koja su sposobna i voljna da pribavljaju novac iz drugih fondova, ne samo iz gradskih ili republičkih budžeta. Bilo mi je drago kada me je Mira Savković obavestila da je Udruženje invalida rada odlučilo da konkuriše kod holandske donatorske kuće i da dobije novac iz budžeta. Mi smo bili tu da pomognemo da se ovaj projekat završi. Uveren sam da će ovo Udruženje dobiti nove prostore za rad i nove mogućnosti da se razvijaju, odnosno priliku da upravljaju svojim važnim životnim potrebama i navikama, a mi kao Grad tu smo da ih u tome ispratimo ““ izjavio je gradonačelnik.
Završetak radova, koji su započeti pre dva meseca, planira se do kraja godine.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa