24. novembar 2016.24. nov 2016.
Aktivnosti Crvenog krsta Krupanj

BOLjE SPREČITI

Predavanja i edukacije sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju, borbi protiv nasilja i bolesti zavisnosti
Povodom obeležavanja „Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“ članovi Crvenog krsta Krupanj su u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Krupanj u četvrtak, 24. novembra, u Srednjoj školi u Krupnju održali predavanje sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju i smanjenja saobraćajnih nezgoda. Sprovedena obuka o pružanju prve pomoći predstavlja edukaciju mladih da pravovremeno reaguju u slučaju nezgode, pruže prvu pomoć na adekvatan način i tako smanje eventualne posledice.
Obeležavajući „Međunarodni dan borbe protiv nasilja“ u petak, 25. novembra, volonteri Crvenog krsta Krupanj su u OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ i Srednjoj školi u Krupnju izveli radionice na temu vršnjačke i emotivne edukacije, kao i predavanja o nasilju u porodici. Istog dana su u saradnji sa medicinskim radnicima patronažne službe Doma zdravlja u Krupnju prikazali edukativni film i sa učenicima razgovarali o borbi protiv nasilja.
Tokom ove nedelje aktivnosti Crvenog krsta Krupanj su usmerene na borbu protiv bolesti zavisnosti (borba protiv pušenja, narkomanije, alkoholizma i zavisnosti od interneta), dok za 1. decembar planiraju obeležavanje „Svetskog dana borbe protiv side“.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa