25. novembar 2010.25. nov 2010.
OŠ „NATA JELIČIĆ“

PEDESET GODINA ODLIČNIH LjUDI

Prošlog petka u Šabačkom pozorištu održana svečana akademija povodom Dana škole „Nate Jeličić“. Cela prethodna sedmica bila je u znaku ovog jubileja koji su nastavnici, učenici i roditelji proslavili humanitarnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi, društveno-korisnim radom, sportskim takmičenjima, izložbom radova, video prezentacijom, obilaskom škole, mini koncertom, oglednim časovima i kreativnim radionicama
Završno veče proslave tako značajnog jubileja donelo je podsećanje na prošle dane Šapca i početak rada škole. Zorica Nedeljković, direktorka škole, rekla je ovom prilikom da će se, kroz kulturno-umetnički program koji su pripremili nastavnici i učenici škole, osetiti duh grada i škole. Biće to i podsećanje na Natu Jeličić koju će na trenutak vaskrsnuti, a nekad je trenutak duži od večnosti.
- Naše putovanje u prošlost omogućiće bivšim učenicima i bivšim nastavnicima Natine škole da prizovu svoje sećanje i da se prisete onoga što je ova škola iznedrila. Onog najboljeg, rekla je direktorka.
Govorilo se te večeri o Šapcu, ljudima, životu, zanimanjima, ali i o kafanama i nezaboravnim šabačkim trgovcima Todoru Kneževiću, Crngaliji Panti, Kolarici Joci. Pevalo se o Cicvarićima uz muzičku pratnju KUD-a „Abrašević“.
Ime je dobila po Nataliji Nati Jeličić, (od oca Lazara, zemljoradnika), koja je rođena četvrtog decembra 1923. godine.
Podsećanje na Natu izmamilo je uzdahe i poneku suzu članova njene porodice i prisutnih. Ljubica Trifković, Natina sestra, i pored toga što se zdravstveno ne oseća najbolje imala je veliku želju da prisustvuje sa članovima svoje porodice. Ovom prilikom podsetila se svega.
O sestrama imam samo lepe reči. Ona je bila jako dobro dete. Bolja nego ja. Bila sam možda ponekad i drska, ali ona je bila... Kada je tata savetovao nešto onda je ona slušala, a ja nisam, rekla je uz setan osmeh ispunjen ljubavlju prema sestri.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa