24. novembar 2016.24. nov 2016.
ŠABAČKI SPORT I ŽENSKI RUKOMET NE TREBA DA SE BOJE ZA BUDUĆNOST

TAMARA I ANĐELA

U redovima jesenjeg šampiona „Medicinara“, ove godine stasava potpuno nova, mlada generacija novih igračica, a njihove predvodnice su dve najmlađe prvotimke „Medicinara“ Tamara Glišić i Anđela Kecanović, devojčice sa nepunih 15 godina.
Na svakoj utakmici dobijaju sve veću šansu i odlično je koriste. Tamara je bila briljantna u poslednjem meču „Medicinara“ u Loznici, protiv „ORK Loznice“, kojom je šabačka ekipa ostvarila plasman u polufinale Kupa Srbije grupa „Centar“. Više od deset odbrana (tri sedmerca), Tamara je proglašena za igračicu utakmice. Samopouzdanjem, koje je nestvarno za nekoga ko sa toliko godina stoji među stativama, izaziva oduševljenje među saigračima.
- Ozbiljno treniram i želim da se profesionalno bavim rukometom. Idol mi je Branka Jovanović i njena uspešna karijera. Mnogo mi znači podrška svojih drugarica iz tima. Drago mi je što u debitantskoj sezoni imam priliku da igram sa ovakvim igračicama ““ kaže Tamara.
Nešto mlađa Anđela bori se neustrašivo na liniji šest metara. Iako mlada lako pronalazi put do protivničkog gola. U Loznici je četiri puta zatresla mrežu.
- Dug je put preda mnom. Rukomet je moj život i to sam shvatila kada sam prvi put, u drugom razredu, počela da treniram. Hvala svima u klubu što su mi pružili priliku da igram. Moje je da vredno treniram i da iskoristim svaku šansu ““ ističe Anđela.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa