24. novembar 2016.24. nov 2016.
“GLAS PROŠLOSTI“

DECEMBAR

I ONI DA SE OSMEHNU (1960) ““ Bačka ““ Mačva 0:1 (0:0). Strelac: Gvozdenović. Pobeda u Bačkoj Palanci ne znači samo probijanje leda, već je ona tim veća što je izvojevana nad protivnikom čije je nezavidno mesto na tabeli lako mogla da zauzme Mačva da nije prekinula lošu seriju. Mačva je oduzela bodove autsajderu, njih ostavila na dnu, a sebi osigurala zalihu za proleće. MAČVA: Gajić, Janjić, Radovanović, Dakić, Milinković, Dakić P. Cvejić, Vasić, Grujičić, Gvozdenović, Kovačević.
ŠAPČANI “UBILI“ 14.013 KRUGOVA (1970) ““ U čast proslave Dana republike, na strelištu pored Save u Šapcu održano je tradicionalno Dopisno takmičenje gradova Jugoslavije. Sto strelaca iz Šapca “ubilo“ je 14.013 od mogućih 20.000 krugova. Rezultati tri najbolja pojedinca iz svakog grada takođe se dostavljaju organizatoru. Na prošlonedeljnom tamičenju, najbolji su bili: Milan Matić 191/200 (lični rekord), Milan Marković i Predrag Tomić, oba 180/200.
START U KUPU KUPOVA (1980) ““ Do starta šabačkih rukometaša na evropskoj sceni ostalo je još dva dana. U prvoj utakmici Kupa pobednika kupova Evrope, šabački tim, na svom terenu dočekuje ekipu RAP iz Trondhajma. Takmičenje u evropskom kupu je velika šansa sadašnje generacije šabačkih rukometaša da dokažu svoje velike mogućnosti i plasmanom dalje krenu putem koji vodi do vrhunskih rezultata. Utakmica počinje u 19 časova. Ulaznice: odrasli 80, deca 50 din.
BEZ BORBE U VRHU (1990) ““ Bokseri Mačve, predvođeni šampionom sveta, Rumunom Franciskom Vaštagom, otputovali su u Svetozarevo željni prave borbe na ringu i sa željom da u direktnom duelu sa rivalom za prvo mesto dokažu aspiracije za ulazak u Prvu saveznu ligu. Međutim, želje su im bez krivice uskraćene, jer su meč dobili službenim rezultatom 18:0. “Kablovi“ nisu imali teškaša, muvaš Života Savić prebacio je težinu, dok se Tucović nije ni pojavio na merenju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa