1. decembar 2016.1. dec 2016.
CENTAR ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE OBELEŽIO ŠEST GODINA POSTOJANjA I RADA

SVETIONIK NAUKE

Svečanom akademijom „U Teslinoj godini, u Teslinoj ulici“ Centar za stručno usavršavanje protekle srede obeležio šest godina postojanja i rada. Podsećanjem na brilijantne misli i stavove našeg, a svetskog Nikole Tesle, u čijoj ulici živi, „diše“ i radi Centar, pokazao je da ne treba zaboraviti na velike naučne umove.
- Specifičan dan za Centar za stručno usavršavanje. Naime, kada ukucate na Guglu šta se dešava 7. decembra videćete da je pre dvesta godina izmerena prvi put brzina svetlosti. Nikola Tesla je neko ko se bavio svetlošću. Mi imamo jednu sjajnu izložbu Škole primenjenih umetnosti u gradu koja se zove „Luča“. Pokušali smo da deo te izložbe učinimo našim akademijom. Sto sedamdeset godina je od rođenja Nikole Tesle. Centar za stručno usavršavanje, kao i jedan deo Centra koji se bavi naukom, zapravo treba da bude prostor koji promoviše naše, a svetske naučnike ““ rekla je Tatjana Marković Topalović, v.d. direktora Centra za stručno usavršavanje.
Posle obraćanja direktorke Centra i predsedika Skupštine grada Nemanje Pajića, prisutni su mogli saznati nešto više o Tesli kroz tekst Vladete Jerotića u kome je psihološki portret našeg velikog naučnika, ali i kroz pesme Jovana Jovanovića Zmaja koje je Tesla u njegovo ime preveo u Americi.
- Drago mi je što je upravo ova ustanova ta koja je svetionik, koja treba da sakuplja sve te ljude koji razmišljaju, koji su inovativni, koji hoće da uče i da šire svoje znanje. Mislim da treba imati jednu ustanovu, kao što je ova, gde mladi mogu da dođu da se okupe i gde će Nikola Tesla biti uzor. Ovde smo da podržimo ustanovu u svemu tome što radi i da im poželimo da nastave tako i ubuduće ““ izjavio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa