25. novembar 2010.25. nov 2010.
NASTAVLjAJU SE PROBLEMI OKO ZAVRŠETKA OBDANIŠTA U BOGATIĆU

„IZGRADITELj“ TRAŽI KOMPROMIS

Iako su bogatićki mališani davno trebali da uđu u nove prostorije, stavljanje u funkciju dečjeg obdaništa i dalje je neizvesno. Investitor traži da izvođač napusti objekat i preda ključeve, a građevinska kompanija „Izgraditelj“ koja izvodi radove traži da joj se prvo plati za obavljeni posao. Može li se doći do razumnog rešenja koje će biti korisno za sve strane, a pre svega za decu i njihove roditelje
Kada su sklopili posao o adaptaciji i izgradnji zgrade dečjeg obdaništa „Slava Ković“ u Bogatiću, ni investitor, ni izvođač radova nisu ni slutili da će ih ovaj posao uvesti u međusobna optuživanja koja će dovesti do kašnjenja završetka objekta i gubljenja vremena i novca. Pored problema koji su nastali između njih, najveće posledice, ipak, trpe mačvanski roditelji koji nemaju gde da smeste svoje mališane.
O ovom problemu mediji su izveštavali u više navrata i on se, u suštini, svodi na sledeće činjenice: prvo, građevinska firma „Izgraditelj“ je na javnom tenderu dostavila najpovoljniju ponudu i sklopila ugovor sa predškolskom ustanovom „Slava Ković“ iz Bogatića kojim je predviđena adaptacija postojećeg objekta i dogradnja novog dela zgrade. Ovim projektom predviđeno je znatno povećanje gabarita objekta i po njegovom završetku moći će da primi oko 300 mališana.
Drugo, na predlog investitora izvođač je prihvatio da se izgradnja vrši u više faza, jer je na taj način investitor, kome Skupština opštine Bogatić kao osnivač, odobrava budžetska sredstva, mogao lakše da obezbedi plaćanje, a izvođaču to nije ugrožavalo tekuću likvidnost i mogao je po ugovorenoj dinamici da nabavlja repromaterijal i da plaća radnike.
Treće, ugovaranje posla bilo je potpuno transparentan i sve ponude su objavljene u Službenom glasniku. „Izgraditelj“ se nametnu konkurentnošću cena i drugim potrebnim referencama i dobio posao.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa