Инфо

Берза

  • aero 1.690 ▲ 0,18%
  • alfa 33.506 ▼ -0,28%
  • dinnpb 3.490 ▲ 0,29%
  • impl 3.050 ⚫ 0,00%
  • niis 677 ▼ -1,60%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
(25. новембар 2010.)
НАСТАВЉАЈУ СЕ ПРОБЛЕМИ ОКО ЗАВРШЕТКА ОБДАНИШТА У БОГАТИЋУ

„ИЗГРАДИТЕЉ“ ТРАЖИ КОМПРОМИС

Иако су богатићки малишани давно требали да уђу у нове просторије, стављање у функцију дечјег обданишта и даље је неизвесно. Инвеститор тражи да извођач напусти објекат и преда кључеве, а грађевинска компанија „Изградитељ“ која изводи радове тражи да јој се прво плати за обављени посао. Може ли се доћи до разумног решења које ће бити корисно за све стране, а пре свега за децу и њихове родитеље
Када су склопили посао о адаптацији и изградњи зграде дечјег обданишта „Слава Ковић“ у Богатићу, ни инвеститор, ни извођач радова нису ни слутили да ће их овај посао увести у међусобна оптуживања која ће довести до кашњења завршетка објекта и губљења времена и новца. Поред проблема који су настали између њих, највеће последице, ипак, трпе мачвански родитељи који немају где да сместе своје малишане.
О овом проблему медији су извештавали у више наврата и он се, у суштини, своди на следеће чињенице: прво, грађевинска фирма „Изградитељ“ је на јавном тендеру доставила најповољнију понуду и склопила уговор са предшколском установом „Слава Ковић“ из Богатића којим је предвиђена адаптација постојећег објекта и доградња новог дела зграде. Овим пројектом предвиђено је знатно повећање габарита објекта и по његовом завршетку моћи ће да прими око 300 малишана.
Друго, на предлог инвеститора извођач је прихватио да се изградња врши у више фаза, јер је на тај начин инвеститор, коме Скупштина општине Богатић као оснивач, одобрава буџетска средства, могао лакше да обезбеди плаћање, а извођачу то није угрожавало текућу ликвидност и могао је по уговореној динамици да набавља репроматеријал и да плаћа раднике.
Треће, уговарање посла било је потпуно транспарентан и све понуде су објављене у Службеном гласнику. „Изградитељ“ се наметну конкурентношћу цена и другим потребним референцама и добио посао.

Најновији број

13. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa