1. decembar 2016.1. dec 2016.
UČENICI ŠKOLE PRIMENjENIH UMETNOSTI PONOVO USPEŠNI U OBLASTI FOTOGRAFIJE

PREGRŠT NAGRADA

Kada je u pitanju dobra fotografija učenicima škole primenjenih umetnosti ne ponestaje inspiracije. I ovoga puta, zajedno sa svojim nastavnikom-mentorom Mihailom Simovićem, svoj rad ovekovečili su nagradama.
Tako je na 62. Republičkom konkursu likovnih radova dece i omladine Srbije na temu „Geometrijski duh“, u kategoriji najboljih fotografija, Kristina Pantelić, učenica četvrtog razreda, osvojila drugu nagradu, a učenice trećeg i četvrtog razreda, Ivana Krulj i In Hu treću. Specijalna pohvala za pedagoški rad od strane žirija pripala je prof. Mihailu Simoviću. Svečano otvaranje izložbe i uručivanje nagrada biće 17. decembra 2016. godine u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu.
Ivani Krulj pripala je i treća nagrada na „Konkursu za izbor najbolje fotografije Šabac 2016“, koji je pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije raspisao grad Šabac, uz stručnu i tehničku pomoć Šabačke fotografske zadruge. Ružica Ristivojević, učenica drugog razreda, na istom ovom konkursu je pohvaljena. Uspeh samim tim veći pošto su njihovi radovi na temu „Šabac, Šapčani... ljudi, događaji, arhitektura...“, izabrani u kategoriji sa profesionalnim fotografima.
Na foto-konkursu na temu „Putovanje vozom: lica, predeli, horizonti“, koji je raspisao „RZD International“ iz Rusije, u saradnji sa pravoslavnim dečjim časopisom „Svetosavsko zvonce“ i srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, u kategoriji od 16 do 19 godina, prvu nagradu osvojio je Petar Jovanović, učenik II4, treću Kristina Pantelić, učenica IV1, a pohvaljene su i fotografija Ivane Krulj, učenice III1 i još jedna fotografija Petra Jovanovića.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa