1. decembar 2016.1. dec 2016.
VATERPOLISTI ŠAPCA DOBILI RIVALA U POLUFINALU KUPA

PROTIV ZVEZDE ZA NOVU SLAVU

Žrebom u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije odlučeno je da se u drugoj polufinalnoj utakmici finalnog turnira Kupa Srbije sastanu rivali i sportski prijatelji, učesnici A2 Regionalne lige, „Šabac“ i „C. Zvezda“. Duel je na programu u utorak od 20 sati
Vaterpolisti aktuelnog vicešampiona Srbije ambiciozno su ušli u ovu sezonu. Ne kriju Beograđani želju da osvoje duplu krunu, ali da ih spreče u toj nameri, bar što se najmasovnijeg takmičenja tiče, sve će učiniti šabački „delfini“. Pobedom u Valjevu VK „Šabac“ je izborio mesto na F4 i ostvario najveći uspeh u istoriji nastupa u Kupu, ali ne žele da stanu sada, kada ih samo korak deli od slave. Zvezda je slavila u prvom kolu Regionalne A2 lige, ali je duel rešen u samoj završnici i iako su „crveno ““ beli“ zasluženo odneli tri boda, nisu dominirali u bazenu. Trijumf u Nišu predstojeće srede biće najbolji revanš. U drugom polufinalu sastaju se „Partizan“ i „Vojvodina“.
- Zvezda je napravila odličan tim ovog leta i nemaju slučajno visoke ambicije. Svakako su favoriti u ovoj utakmici. Većina, posle žreba, očekuje novi „večiti derbi“ u finalu. Ipak, pitamo se i mi i „Vojvodina“. Nastup na finalnom turniru jeste nešto novo za većinu naših vaterpolista, ali naš zadatak je da elan i samopouzdanje, kao i rasterećenost pritiska, prenesemo u bazen, namučimo „crveno ““ bele“, a svaku priliku za pobedu iskoristimo. Putujemo u Niš sa željom da ostvarimo još jedan veliki uspeh ““ ističe prvotimac Nikola Car.
Žreb je i u prethodnoj Kup sezoni spojio Šapčane i Beograđane. Sjajan četvrtfinalni okršaj na Gradskom bazenu u Šapcu, „Crvena Zvezda“ rešila je u svoju korist tek posle boljeg izvođenja peteraca.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa