1. decembar 2016.1. dec 2016.
GRADONAČELNIK U POSETI BOGOSAVCU

PRIMER DOBRE SARADNjE

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, sa svojim saradnicima posetio je u četvrtak Mesnu zajednicu Bogosavac. Cilj posete je bio da se obiđe sve što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se razgovara o planovima za buduće poslove.
Odbornik iz ovog sela, Rade Jovanić, naveo je da postoji odlična saradnja sa Gradskom upravom. Prema njegovim rečima, za prethodnih 12 godina urađeno je tri kilometra trotoara, dva terena za male sportove u školskom dvorištu, uređen je centar sela i urađena zdravstvena ambulanta.
Predsednik MZ, Milivoje Gajić, naveo je da je od poreza na imovinu iskorišćeno oko 900.000 dinara. Od tih sredstava urađena je terasa i pločice na Domu kulture, terasa na crkvenom domu, kao i terasa i krov na svlačionici fudbalskog kluba.
- Bilo je određenih problema sa održavanjem groblja, pa smo angažovali firmu koja je pokosila travu. Ostalo je još da se asfaltiraju dve ulice i da se završi Dom kulture. Bogosavac ima sreću da je na čvorištu lokalnih puteva, pa samo dve ulice nemaju asfalt. Nemamo nekih kapitalnih problema, samo treba da se održava postojeće, istakao je Gajić.
Gradonačelnik je rekao da sve što je urađeno, nije moglo da se izvrši bez inicijative meštana. Izjavio je da ovakve mesne zajednice treba da budu primer drugima.
- Odbornik Rade Jovanić i rukovodstvo MZ rade odličan posao da svoju mesnu zajednicu unaprede i da, zajedno sa svojim meštanima, omoguće da se u njoj živi na pristojan i kvalitetan način. Očekujem da sledeće godine mesne zajednice same donose odluke šta im je najvažnije. Želimo da imamo potpuno jasan plan i da omogućimo našim građanima više prava na odlučivanje, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik je istakao da to, što građani Šapca imaju mogućnost da sami odlučuju kako će trošiti novac od svog poreza, ne postoji nigde u Srbiji, pa ni u regionu. Iako se u projektu participativnog budžetiranja oko 5.000 građana izjasnilo kako žele da se deo budžeta raporedi, Zelenović je izjavio da hoće da svi budu uključeni u taj proces i da donose odluke.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa