1. decembar 2016.1. dec 2016.
ZAMENA ZDRAVSTVENIH KNjIŽICA

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO

Zorica Višnjić, glavna urednica „Lozničkih novosti“, nova je predsednica Upravnog odbora PU „Lokal pres“. Na godišnjoj skupštini udruženja, koja je održana u periodu od 1. do 3. decembra u Hotelu „Čigota“ na Zlatiboru, izabrano je novo rukovodstvo, koje će organizaciju predvoditi naredne dve godine
Za pet mesta u Upravnom odboru redakcije su nominovale 12 kandidata i kandidatkinja. Pored predsednice, tajnim glasanjem, za članove Upravnog odbora izabrani su ““ Dragan Đorđević, direktor „Sremskih novina“ iz Sremske Mitrovice, Dejan Crnomarković, direktor i urednik „Nezavisnih narodnih novina Palanačkih“ iz Smederevske Palanke, Stojan Marković, direktor „Ozon medie“ iz Čačka i Mileva Malešić, direktorka Televizije Forum iz Prijepolja.
Tematski, skupština je bila posvećena implementaciji Zakona o informisanju i medijima na lokalu. Na okruglom stolu pod nazivom “™“™ Šta smo očekivali a šta dobili od Zakona o javnom informisanju i medijima“™“™ razgovaralo se o efektima primene projektnog finansiranja na lokalne medije.
Za članstvo su u okviru skupštine bila organizovana i tri treninga ““ “Pisanje projekata za sufinansiranje medijskih sadržaja“, “Krizni menadžment“ i “Evaluacija projekata“.
Skupštinu je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta i održivosti lokalnih medija u Srbiji“ podržala organizacja NED (National Endonjment for Democracy). U pitanju je privatna, neprofitna fondacija posvećena rastu i jačanju demokratskih institucija širom sveta. Svake godine, uz finansijsku podršku američkog Kongresa, NED podržava više od 1.000 projekata nevladinih grupa iz inostranstva, koje se bore za demokratske ciljeve u više od 90 zemalja.
Održavanje radionice „Krizni menadžment“ podržano je od strane Ministarstva kulture i informisanja, u okviru projekta “Jačanje kapaciteta i unapređenje profesionalnih standarda lokalnih medija“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa