1. decembar 2016.1. dec 2016.
OBELEŽEN SVETSKI DAN VOLONTERA

SOLIDARNOST NA DELU

Kancelarija za mlade grada Šapca u saradnji sa srednjim školama i predsednicima đačkih parlamenata obeležila je Međunarodni dan volontera organizovanjem humanitarne akcije prikupljanja sredstava za sugrađanku Anu Popović koja se leči od tumora Enjing-sarcom. Tako su se proteklog ponedeljka u prostorijama Kancelarije za mlade u Kulturnom centru mogli kupiti obeleživači, razglednice i slike.
- Kako su humanost, solidarnost i saosećajnost osnovni elementi volonterizma prvenstveni cilj ove akcije jeste da pomognemo Ani, ali i da promovišemo vrednosti koje nas čine boljim i kvalitetnijim ljudima. Ovom prilikom zahvalila bih se svima koji su došli da nas podrže jer su svojim malim gestom pokazali koliko vredimo kao ljudi i da naše malo nekom može biti sve ““ rekla je Nataša Lazović, direktorka Kancelarije za mlade grada Šapca.
Kancelarija za mlade grada Šapca za sada okuplja preko sto volontera, ali svakodnevno dolaze novi mladi ljudi.
- Svaki mesec imamo po nekoliko novih volontera. Pošto je aktiviran i sajt dobijamo prijave i elektronskim putem. Kancelarija je uvek otvorena za mlade, nove i kreativne ljude.
Za narednu godinu Kancelarija za mlade grada Šapca planira četiri veća projekta. Svake srede deca, uzrasta od petog do osmog razreda, moći će da pohađaju književnu radionicu „Knjigožvakaonicu“ i to u terminu od 17.30 do 18.30. U planu su i predavanja i tribine sa različitim tematikama u narednom periodu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa