1. decembar 2016.1. dec 2016.
ZAVRŠENA JOŠ JEDNA OBUKA ĐAKA

ŠABAC - GRAD BEZ NEPLIVAČA

Prošle nedelje još jedna generacija mladih Šapčana završila je besplatnu obuku plivanja.
Oko tri stotine najmlađih Šapčana prošle nedelje zvanično su postali plivači. Posle uspešno završene obuke, uz malo treme pred roditeljima, u pratnji instruktora su preplivali širinu Gradskog bazena.
- Danas nam je lakše da nabrojimo generacije koje nisu prošle obuku nego one koje jesu. Završili smo obuke za šestu generaciju, ostaje nam da organizujemo obuke za učenike sedmog i osmog razreda osnovne škole. Naravno, od septembra ćemo obučavati nove prvake. Veliki broj mališana nakon završene obuke počne da trenira vaterpolo ili plivanje, tako da možemo da kažemo da je plivački sport u našem gradu počeo da se razvija. U Vaterpolo klubu rade licencirani treneri sa više od 20 godina radnog iskustva, obučeni za ovaj posao, navela je Jelena Lazić, portparol Gradskog bazena.
Za samo godinu dana, više od 2.500 šabačkih đaka naučilo je da pliva na Gradskom bazenu. Poslednjoj generaciji koja je uspešno završila obuku čestitao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Šabac postaje grad bez neplivača. Mi na ovaj način stvaramo mlade, sposobne ljude, koji su spremni da se suoče sa životom i da u toj bici pobeđuju. Zahvaljujem se roditeljima koji su dali punu podršku programu koji se sprovodi na bazenu jer bez njihove podrške ovo ne bi bilo moguće. Mi smo po ovome zaista jedinstven grad u Srbiji, a naši programi treba da učine da se u Šapcu živi bolje i pristojnije, rekao je gradonačelnik Šapca prilikom dodele diploma.
Besplatnu obuku plivanja sproveli su treneri koji imaju višedecenijsko iskustvo u obučavanju neplivač
M.S.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa