1. decembar 2016.1. dec 2016.

Obaveštenje o zameni zdravstvenih knjižica

Imajući u vidu da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju propisana zamena zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja, za sve kategorije osiguranika, uključujući i penzionere, zaključno sa 31. decembrom 2016. godine, Gradska uprava grada Šapca podseća građane na obavezu propisanu Zakonom o zdravstvenom osiguranju.
U cilju pomoći osiguranim licima u procesu izdavanja kartica zdravstvenog osiguranja, a posebno kategorijama stanovništva koje do sada u najvećem broju nisu sprovele postupak zamene zdravstvenih knjižica, odnosno staračkim domaćinstvima, poljoprivrednicima i nezaposlenim licima sa seoskog područja, Gradska uprava grada Šapca obaveštava građane sa područja seoskih mesnih zajednica da se o načinu zamene i kompletnoj proceduri, osim odlaska u RFZO, mogu informisati i u svojim mesnim kancelarijama, gde će šefovi mesnih kancelarija i gradski poverenici pored informisanja građana, učestvovati i u postupku zamene, kako podnošenjem zahteva elektronskim putem u ime osiguranika preko portala E-Uprave, tako i u postupku zamene koja se sprovodi direktno u Filijali RFZO za Mačvanski okrug.
O postupku zamene građani se mogu informisati putem obaveštenja na oglasnim tablama mesnih kancelarija ili lično kod šefa mesne kancelarije ili gradskog poverenika, ili obraćanjem RFZO Filijali Šabac na imejl: sabacŽrfzo.rs ili na kontakt telefone: 015/343-465, 343-466 i 343-463.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa