25. novembar 2010.25. nov 2010.
DIREKCIJA ZA PUTEVE

SPREMNI ZA ZIMU

U šabačkoj Direkciji za puteve kažu da su se dobro pripremili za predstojeću zimsku sezonu. U pripravnosti je 10 vozila za čišćenje snega a obezbeđene su i dovoljne količine soli i agregata
Po rečima direktora Direkcije za puteve Grada Šapca Miodraga Filipovića u ovom javnom preduzeću sve je spremno za predstojeću zimsku sezonu. Od polovine novembra uvedena su redovna dežurstva, a u pripravnosti je deset vozila za čišćenje snega, 200 tona soli i odoređena količina agregata (mešavina soli i sitne rizle). To bi trebalo da bude dovoljno da se u slučaju snežnih padavina u prohodnom stanju održi oko 240 kilometara lokalnih puteva i 60 kilometara gradskih ulica.
Puteve Grada Šapca drže dve firme. Za našu direkciju poslove održavanja obavlja građevinsko preduzeće “Dumača“, a za oko 150 kilometara magistralnih i regionalnih puteva koji prolaze kroz teritoriju Šapca zaduženo je preduzeće za puteve “Valjevo“. U njihovoj nadležnosti su i neke od ulica koje prolaze baš kroz grad, kao što su: Hajduk Veljkova, pored “Zorke“, deo Jevrejske ulice, Janka Veselinovića, Kralja Milana, Mačvanska i Janka Stojićevića.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa