15. decembar 2016.15. dec 2016.
ODRŽANA JESENjA ŠKOLA ZA

PISANjE PROJEKATA

VELIKO INTERESOVANjE
U organizaciji Gradske uprave Šapca i Instituta za održivi razvoj iz Valjeva, od ponedeljka do srede u šabačkom Centru za stručno usavršavanje održana je Jesenja škola za pisanje projekata
Organizatori akcije očekivali su dobar odziv građana zainteresovanih da nauče kako se pišu projekti, ali je učešće 70 polaznika nadmašilo njihova očekivanja. Veliki broj građana koji su pohađali obuku pokazuje opravdanost ovakvih susreta, naglasio je Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje.
- Obuka je doprinela tome da učesnici na što bolji način sagledaju kako treba napisati projekat. Ocenjene su sve projekte aplikacije, dok je pet najboljih projekata nagrađeno, rekao je Stojićević.
Značajnu podršku u realizaciji programa pružili su partneri, predstavnici Instituta za održivi razvoj iz Valjeva.
- Jesenja škola je druga aktivnost u ciklusu koji smo posvetili aktivnostima iz oblasti projektnog razmišljanja. Veštine u izradi projekata su konkretne i podrazumevaju upoznavanje sa projektnim obrascem, kako u celini, tako i u pojedinačnim delovima. Pri pisanju projekta veoma je važno napisati i propratno pismo koje sadrži motiv i sve ono što je bitno za projekat. Sva stečena znanja polaznicima Jesenje škole dobro će doći u osmišljavanju projekata u narednom periodu, navela je Ljubica Marković iz Instituta za održivi razvoj Valjevo.
Učesnici trening radionica bili su predstavnici osnovnih i srednjih škola, lokalne samouprave Šapca i susednih opština, institucija kulture, ženske mreže i nevladinih organizacija.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa