15. decembar 2016.15. dec 2016.
PONOS ŠAPCA I SRBIJE
USPEH GIMNAZIJALACA NA 13. INTERNACIONALNOJ JUNIORSKOJ NAUČNOJ OLIMPIJADI U INDONEZIJI

PONOS ŠAPCA I SRBIJE

Od šest medalja, po tri srebrne i bronzane, pola osvojili Šapčani
Na nedavno završenoj 13. Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, koja je održana na Baliju u Indoneziji, početkom decembra, šestoro učenika iz Srbije osvojilo je po tri srebrne i bronzane medalje. Među nagrađenima našlo se i troje Šapčana. David Milinković, učenik prvog razreda Šabačke gimnazije, osvojio je srebrnu medalju, dok su Milici Damjanović i Dušanu Miškoviću, učenicima beogradske Matematičke gimnazije, pripale bronzane medalje.
Najznačajnije naučno juniorsko takmičenje ove godine okupilo je rekordan broj učesnika i to šezdeset tri šestočlane ekipe iz svih krajeva sveta. Tokom sedam dana njih i oko četiristo u veoma jakoj konkurenciji pokazivalo je svoje znanje rešavajući zadatke i polažući testove iz fizike, biologije i hemije.
Pored Davida srebrne medalje za Srbiju osvojili su Igor Pavlović iz Beograda i Bogdan Rajkov iz Novog Sada, a bronzanu Mihailo Milošević iz Beograda.
Uspehu šabačkih učenika, pored njihovih profesora i ličnog znanja i zalaganja, doprineo je i prof. Šabačke gimnazije Goran Stanojević koji vodi Školu fizike „Foton“.
Olimpijska ekipa Srbije stigla je proteklog ponedeljka posle tridesetčasovnog leta. Zbog svega onoga što su prošli tokom takmičenja, uloženog napora i iscrpljujućeg puta, Šabačka gimnazija svog srebrnog učenika nagradila je petodnevnim odsustvom iz škole. Kako saznajemo za Davida Milinkovića biće upriličen svečani doček naredne sedmice, najverovatnije 22. decembra.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa