25. novembar 2010.25. nov 2010.
POČELA IZGRADNjA SEVEROZAPADNE TRANSVERZALE

PRILAZ PUTU

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević danas je prisustvovao početku izgradnje saobraćajnice koja počinje na obilaznom putu (petlja „Voćnjak“), seče ulicu „Vojvode Putnika“ između 7. jula i Saveza vozača, zatim ulicu „Gavrila Principa“ i završava se kod Mlekare u industrijskoj zoni. Ukupna dužina je četiri kilometara a vrednost radova 130 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz republičkog (NIP) i budžeta Grada Šapca.
- Reč je o najobimnijoj investiciji u gradu ove godine. Oko 200 hektara zemljišta imaće izlaz na značajnu saobraćajnicu, što je veoma bitno jer zemljište koje nema prilaz putu nema nikakav značaj za gradnju. Razmatramo mogućnost da se naredne godine, po završetku izgradnje severozapadne transverzale, zabrani teretni saobraćaj kroz grad, što bi bila odlična vest za stanovnike ulica „Janka Veselinovića“, „Kralja Milana“, „Mačvanske“ i prigradske MZ „Majur“. Teretni kamioni kretali bi se novom ulicom koja će koštati duplo više od uobičajene jer se gradi tako da izdrži teretni saobraćaj, naveo je gradonačelnik Milošević.
Prema rečima Vladimira Nedeljkovića, rukovodioca Tehničke službe JP za upravljanje građevinskim zemljištem, put će biti širine sedam metara, a završetak izgradnje, ako vremenski uslovi dozvole, je kraj februara 2011. godine. Radove izvodi šabački konzorcijum „Dumača“ ““ „Interkop“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa