15. decembar 2016.15. dec 2016.
SNS U ŠAPCU NAJAVILA TUŽBE PROTIV POJEDINIH MEDIJA U ŠAPCU ZBOG GOVORA MRŽNjE

PRAVNI TIM „SNIMA“ MEDIJE

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu dr Aleksandar Pajić najavio je da će „pravni tim ove stranke pregledati sve sadržaje koje su šabački mediji objavili tokom izborne kampanje i posle nje i zakonski porocesuirati zbog govora mržnje koji je uperen protiv članova SNS-a“.
Prema njegovim rečima, pojedinim medijima i novinarima u Šapcu je sve dozvoljeno kako bi ponizili, omalovažili i na primitivan način govorili o političkim neistomišljenicima.
- Trenutno u Šapcu ne vlada medijski mrak već vlada medijski linč neistomišljenika. Sreća da naši sugrađani prepoznaju taj govor mržnje. Zbog takve medijske slike koja se putem takvih rečenica šalje našim sugrađanima, pravni tim sns pregledaće sve materijale koji su vezani za SNS-a i za ljude koji su na čelnim mestima u stranci, ali i vezano za naše ljude, sve i pisane i elektronske sadržaje koji su izašli, kako u predizbornoj kampanji, tako i posle izbora i sve to zakonski procesuirati – istakao je Pajić
On je dodao da ta stranka očekuje veliku dobit od tih sudskih procesa.
- Očekujemo velike materijalne dobiti od toga, koje ćemo sigurno iskoristiti za humanitarne agencije i društva koja posluju na teritoriji grada Šapca. Nama novac od ovakvih ljudi ne treba, prosledićemo ga u humanitarne svrhe, ali nećemo da dozvolimo da naši sugrađani budu informisani na ovakav način – rekao je poverenik GO SNS u Šapcu.
Njegova je ocena da je Šabac imao medijsku sliku koja je bila i korektna i realna za sve one događaje koji su bili vezani i za lokal i za republiku, a da se promenila kada je došlo do razlikovanja republičke i gradske vlasti.
- U tom momentu politika nekih medijskih kuća se značajno promenila. Mi smo sigurni da ovakav način vođenja medijskog rata protiv neistomišljenika je potpuno nezakonit i nedopustiv – zaključio je Pajić.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa