15. decembar 2016.15. dec 2016.
MAKSIMOVIĆ „ODBRANIO“ BODOVE

MAKSIMOVIĆ „ODBRANIO“ BODOVE

RK „METALOPLASTIKA“ – RK „DINAMO“ (P) 20:19 (13:9)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 1.600. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Zemun). Sedmerci: Dinamo 2 (2). Isključenja: MP 4, Dinamo 4 minuta.
MP: Maksimović, Dragićević 3, Vorkapić 4, Milovanović 5, Dakić, Dragutinović 2, Srdanović, Došen, Marinović 4, Petrović, Milenović, Đukić, Mitrović (kap) 2, Mićić, Jevtić, Bozoljac.
Nominalno, svaka pobeda važi 2 boda, ali gledano sa psihološkog aspekta, neki trijumfi znatno prevazilaze bodovni kvantitet. Upravo takav je bio trijumf „plastičara“ nad najprijatnijim iznenađenjem lige, pančevačkim Dinamom.
Gosti jesu iskusniji tim sa nekoliko igrača koji nose međunarodno iskustvo. Ipak, odlično je meč počeo za domaće, ubrzo stvorena prednost čuvana do poluvremena. No, čitave sezone, loš period u drugom delu ruši sve. Kada je Metaloplastika „zakočila“ početkom drugog poluvremena, „crno – žuti“ su znali to da iskoriste, a navijačima domaćih „vraćao se film“ sa nekoliko skorašnjih duela u hali „Zorka“. Ovaj put, srećom, bilo je drugačije. Novu snagu ulio je golman Ivan Maksimović. Zamenio je Milenkovića kod rezultata 17:16 za Pančevce i fenomenalnim odbranama podigao, kako saigrače, tako i publiku. Nema tog tima kod nas koji energija 1.600 ljudi neće slomiti. Prednost je vraćena, a potom i uvećana. Imali su “dinamovci” napad za izjednačenje, ali je „Maksa“ odlično zaustavio šut Radanovića.

BRAJOVIĆ “PLASTIČAR”


Od juče, dres Metaloplastike zadužio je Vojislav Brajović, doskorašnji desni bek skopskog Metalurga. Pre Makedonije, igrao je u Mariboru i Crvenoj Zvezdi. Nastupao je za mlađe kategorije Srbije, a sa šabačkim superligašem potpisao je ugovor do kraja naredne sezone.


“VOŠA” ZA KRAJ


Prvenstvenih rukometnih duela u 2016. više neće biti, ali će na ovu kalendarsku godinu “zavesu spustiti” Super kup u Obrenovcu. Osvajač kupa, šabačka “Metaloplastika” odmeriće snage sa šampionom i aktuelnim liderom, Vojvodinom. Dva najbolja tima u prethodnoj sezoni ugostiće Obrenovac u subotu, od 18 časova.
- Svakako želimo da uspešnu godinu završimo sa trofejom. Nije Super kup primaran ni za nas, ni za njih, ali kako sledi pauza, nema razloga da bilo ko ne pruži maksimum. Naš mlad tim ima priliku da vidi gde je u odnosu na prvog favorita lige, a eventualni trijumf bio bio sjajan podstrek za narednu godinu – ističe Miloš Mitrović.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa