2. mart 2017.2. mar 2017.
MEDALjE POD TRIGLAVOM
TEKVONDO

MEDALjE POD TRIGLAVOM

Pod zastavom Srbije, na devetom Otvorenom Prvenstvu Slovenije, turniru G1 kategorije, nastupali takmičari sva tri šabačka kluba i doneli tri zlata, tri srebra i dve bronze. Bronzu osvojio i Miloš Gladović
Takmičar Letnjikovca Ivan Purešević na putu do zlata ostvario je četiri pobede, a u finalu, poenima 6:4, nadvladao je Dalaklieva. Zlatom se okitio i njegov klupski drug Vanja Mićić. U konkurenciji juniora do 78 kg, slavio je protiv tri rivala. Na kraju je “pao” Sadurski (Poljska) 27:15. Na debiju u juniorskoj konkurenciji, Bojan Stefanović (do 51 kg) stigao je do srebra. Na G1 turniru borili su se i: Ivan i Marko Karajlović, Marko Tomić i Mina Mitrović.
Srbiju i svoj klub “Viner Čivi” predstavljao je Lazar Dragojević. Kadet kategorije do 61 kg osvojio je zlato. U velikom finalu savladao je Marka Lazića , sugrađanina iz TK “Šabac”12:2.
Među osvajačima odličja u Sloveniji nalazi se i četiri borca TK “Šabac”. Uz Marka Lazića, srebro je zaslužila i kadetkinja Ana Tijanić (do 37 kg). Dominantno se plasirala u finale savladavši tri rivalke, da bi je zaustavila Poljakinja Januško 18:16. Viktor Puškić i Marko Marković stigli su do bronzi. Marković je bio blizu finala, ali ga je sprečila povreda.
U bivšoj jugoslovenskoj republici borio se i Miloš Gladović. Šapčanin je zastao u polufinalu gde je zlatnim bodom izgubio od Mateuša Novaka (Poljska)
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa