2. decembar 2010.2. dec 2010.
DOM UČENIKA U POLjOPRIVREDNOJ ŠKOLI ““ ŠABAC

PRESUDAN USPEH

To je vaspitno obrazovna ustanova u kojoj su obezbeđeni smeštaj i ishrana učenika, kao i adekvatni uslovi za učenje i za izvršavanje svih školskih obaveza. U njemu se odvija zabavni, kulturni i sportski život. Dom ima 70 mesta, mešovitog je karaktera, tj. muško ženski, a počeo je rad 2005. godine
Pravo na smeštaj imaju učenici svih srednjih škola, pre svega Poljoprivredne škole koji nisu sa gradskog područja. Najviše dece ima iz Loznice, Ljubovije, Krupnja, kao i iz okolnih šabačkih sela. Ko će dobiti mesto u domu, najpre zavisi od uspeha učenika u školi, tek potom se uzima u obzir materijalni status.
Kako kaže upravnica doma Tanja Nikolić dom je pedagoški oblikovana sredina i zajednica koja se oslanja na akcioni potencijal učenika i čija je osnovna delatnost vaspitanje koje se dešava u interakciji između samih učenika, vaspitača i učenika, stručnih saradnika i svih onih koji čine socijalni ambijent doma.
Organizacija u domu proizilazi iz zadataka koji su postavljeni i usklađeni sa radom Srednje Poljoprivredne škole, vremenom trajanja školske godine i potrebama učenika.
Po rečima upravnice Tanje Nikolić u domu funkcionišu tri vaspitne grupe, od kojih svaka ima svog vaspitača. Jedna grupa broji do 25 učenika o kojima brine vaspitač. U svakom trenutku o učenicima brinu upravnik doma, vaspitač, čak je i noću obezbeđeno dežurstvo. Imaju redovan kontakt sa roditeljima učenika i zdravstvenim ustanovama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa