2. mart 2017.2. mar 2017.
MEDICINSKA NA MEĐUOKRUŽNOM
ŠKOLSKI SPORT

MEDICINSKA NA MEĐUOKRUŽNOM

Osnovci i srednjoškolci odbojkaši otvorili su drugo polugodište u školskom sportu. Na takmičenjima u Malom Zvorniku i Koceljevi, četiri škole obezbedili su nastup u narednom stepenu.
OŠ “Branko Radičević” iz Zvornika u ženskoj i OŠ “Anta Bogićević” (Loznica) u muškoj izdvojili su se kod “osmoletki”. Zvorničanke su iza sebe ostavile šest rivala, a Lozničani četiri.
Osim prvog mesta među osnovcima, Loznica ima pobednika i kod srednjoškolaca. U ne baš brojnoj konkurenciji od tri ekipe, izdvojili su se odbojkaši Gimnazije “Vuk Karadžić”. Više borbe viđeno je kod srednjoškolki, a ulogu favorita opravdale su učenice Medicinske škole “Dr Andra Jovanović”. Maksimalnim rezultatom 2:0 savladale su Srednju školu iz Koceljeve i Krupnja, a u finalu Srednju školu iz Malog Zvornika 2:1 (25:27, 25:14, 15:11).
Do republičkog prvenstva preostao je još jedan stepen, Međuokružno takmičenje (Mačva, Srem, Kolubara i Beograd 1). Mačvanski okrug ugostiće sva četiri turnira, a domaćini će biti određeni narednih dana.

TROJE “REPUBLIKANACA”
Šabački karate obezbedio je tri mesta na Republičkom školskom prvenstvu u ovoj veštini. Ranije, nastup u Pančevu 7. marta obezbedila je Kristina Simić (kate), a kroz kvalifikacije mesto izborili Lazar Ilić zlatom u borbama i Mirko Lukić (kate).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa