2. mart 2017.2. mar 2017.
POČINjE!
NASTAVLjA SE PRVA LIGA SRBIJE I TO DERBIJEM PRVENSTVA

POČINjE!

Tokom zime u Mačvi je bilo „živo“. Stigao je novi trener, 11 novih igrača, otišlo osam, odigrano puno pripremnih mečeva, a sada je došlo vreme za svođenje računa
Uzastopne pobede na pripremama, efikasna i dopadljiva igra „provincijskog Urugvaja“ vratila je ili učvrstila optimizam u srcima navijača jesenjeg prvaka Prve lige. No, sada je vreme da se taj kvalitet prenese i u prvenstvene mečeve. Uigravanje je do sada imalo prioritet u odnsu na rezultat, a od marta se hijerarhija menja. Bilo bi idealno da „proleće“ počinje protiv rivala iz donjeg dela, ali prvo na red pristižu dva derbija koja mogu reći mnogo toga.
Planirana „generalna proba“ u Dobanovcima je otkazana, te je poslednji rival bio „Dinamo“ iz Pančeva. Šapčani su slavili 4:2 (Jeremić 2, Lekanić i Jovanović), a počeli su u sastavu: Pejović, Rajović, Ristivojević, Lazarević, Milovanović, Ahčin, Lekanić, Matić, Živković, Jeremić.
Na Gradskom stadionu u Užicu, derbi 16. kola između dve „crveno – crne“ ekipe startuje u nedelju od 14 sati.

NOVI STATUT
Od ponedeljka, Fudbalski klub “Mačva” funkcioniše po novom Statutu, izglasanom na redovnoj sednici Skupštine kluba. Novi akt je bio neophodan zbog obaveze usaglašavanja sa novousvojenim Zakonom o sportu. Statut je dostupan i na zvaničnoj klupskoj internet prezentaciji.

ZBRKA OKO BODOVA, MAČVI SEVER
Situacija oko bodovnog salda Mačve i još tri kluba kojima je Komisija FSS oduzela tri boda krajem prethodne kalendarske godine, mora dobiti epilog tokom ove nedelje. Svi klubovi su uložili žalbu na tu odluku, a Disciplinska komisija je odlučivanje po žalbi nekoliko puta odlagala. Do pravosnažnosti odluke, nijednom timu bodovi ne mogu zvanično biti oduzeti.
Kako se na derbiju protiv Slobode očekuje veliki broj posetilaca, u dogovoru uprava dva kluba, navijačima iz Šapca ostavljena je severna tribina stadiona u Užicu i u Mačvi apeluju na navijače koji dolaze samostalno, da uđu na taj deo sportskog objekta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa