2. mart 2017.2. mar 2017.

“GLAS PROŠLOSTI”

MART 1. NEDELjA
OSNIVA SE RVAČKA SEKCIJA (1971) – U Šabac su nedavno stigle specijalne strunjače (10 puta 10) i uskoro počinje sa radom rvačka sekcija pri DTV “Partizan”. Prema rečima sekretara Opštinskog saveza organizacija za fizičku kulturu Dobrivoja Hinića, rešeno je i pitanje trenera.
- To je Jovan Mihailov, diplomirani ekonomista zaposlen u HI “Zorka”. On je naš poznati rvač, član beogradskog “Radničkog”, koji se borio sa najboljim rvačima Simićem i Cucićem, a učenik je Milana Matića. Bio je na trenerskom seminaru u Mladenovcu, a u stalnom je kontaktu sa selektorom Ljubomirom Ivanićem – Gedžom.
Šabac je na spisku gradova koje će RSS pomoći finansijski kako bi omasovio rvanje na području SR Srbije.
ZLATARIĆ U MAČVI (1981) – Već više meseci ljubitelji fudbala u Šapcu bili su u neizvesnosti kako će se okončati razgovori oko prelaska Nebojše Zlatarića iz francuskog Valensijena u Mačvu. Ipak, u ponedeljak, Zlatarić je registrovan za šabačkog srpskoligaša.
GAJIĆ I VASILjEVIĆ – VICEŠAMPIONI (1981) – Na pojedinačnom Prvenstvu Jugoslavije u boksu održanom u Splitu, nastupila su tri boksera Mačve. Dragoslav Gajić, u papir kategoriji, poražen je u finalu od Redžžepovskog (Kumanovo). Dragan Vasiljević u poluvelteru, u finalu je izgubio od reprezentativca Mirka Puzovića. Treće mesto teške kategorije podelio je Radula Popović. Zaustavio ga je u polufinalu Vasiljević (Smederevo).
KAPU DOLE BOLjEM (1991) – Zorka – Rabotnički 99:109 (45:54). Ove sezone u Prvoj B ligi košarkaši “Zorke” igraju više slabo nego dobro, više indolentno nego ambiciozno, doduše, ove zime propisno su se smrzli, jer hala nije grejana. Ipak, jak motiv protiv lidera iz Skoplja doneo je dobru igru, vođstvo i od 12 razlike, ali kada su Skopljanci ubrzali igru i prešli na zonsku odbranu, stvari su se vratile u očekivane tokove. Najefikasniji kod domaćih Marković – 26 poena, Jovanović 25, Grušanović 16... “Zorka” je trenutno sedma na tabeli.
PUREŠEVIĆ TREĆI U ELITI (2011) – Borci “Letnjikovca” Ivan Purešević i Ivan Karajlović nastupili su u Iranu na “Faggi open” – u. Purešević je bio treći, što mu je prva medalja sa G1 turnira. Savladao je Jordanca, Azerbejdžanca, a poražen je od olimpijskog prvaka iz Avganistana. Ivan Karajlović bio je peti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa