2. decembar 2010.2. dec 2010.
ZARA GUSEJNOVA

BIOENERGIJOM DO ISCELjENjA

Diplomirani reiki majstor i iscelitelj Zara Gusejnova u hotelu „Dvor“, u Šapcu, svake subote obavljaće pojedinačne, grupne i porodične terapije
Zara Gusejnova rođena je 17. jula 1968. godine na jugu Rusije, u Sočiju, na Crnom moru. U Sočiju žive trideset dve nacije, pa samim tim Zara Gusejnova od svog rođena učena je da se prilagođava ljudima različitih vera, govora, kulture što je pravo bogastvo za čoveka u daljem toku njegovog života.
Studirala je medicinu tako da je završila DGMI. Tri godine je provela u japanskoj školi meditacije za alternativnu medicinu. Za to vreme radila je u Moskvi, a posle toga u Sočiju pet godina. U Srbiju je došla poslovno, ali se „zaljubila“ u zemlju, narod, muziku i rešila da ostane. U Beogradu je otvorila informativni centar energoterapije „Harmonija“ koji uspešno radi već četiri godine. Ovde je dobila i sertifikat od doktora Jona Lotrena da savršeno vlada bioenergijom što je i dokazano. Njen životni moto je: „Najveće blaženstvo sastoji se u životu za druge“.
Da bi razumeli ono čime se Zara bavi moramo reći da je reiki japanska tehnika koja se koristi za smanjene stresa i relaksaciju kao i za lečenje. Bazirana je na „polaganju ruku“ i na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Ako neko ima nisku životnu energiju tada je ta osoba podložna bolestima i stresu, a ako je ta energija visoka osoba se oseća zdravije i sretnije. Mikao Usuji, tvorac reikija, u ranim godinama dvadesetog veka u Japanu tvrdio je da je moguće lečiti ljude energijom bez gubljenja vlastite energije. Ime reiki vodi poreklo iz japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da opišu energiju ““ „rei“ u značenju duša, duh i „ki“ u značenju dah ili energija žive sile ““ životna energija.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa