2. decembar 2010.2. dec 2010.
LjUBIVOJE TADIĆ

ŠTA JE BIO MOJ ŽIVOT

U holu Biblioteke šabačke u petak uveče prikazana predstava „Lična istorija Dobrice Ćosića“ u izvođenju pozorišta „Ogledalo“
Pozorište „Ogledalo“ je najmlađe pozorište u Beogradu. U martu 2006. godine izvedena je prva predstava „Čujte Srbi, čuvajte se sebe“ prema knjizi Arčibalda Rajsa. Od tada ovo pozorište je, između ostalih, izvelo predstave: „Dijalog u paklu između Makijavelija i Monteskjea“, „Svečana akademija“, „Ludilo udvoje“, „Učiteljica Kraus“, „Kako je divan taj prizor...“, „Kakav je ovaj narod?“, „Sam sebi žena“ „O plodovima dobra i zla“ i „Srpski pisci slikari“. Osnivač ovog pozorišta je glumac Ljubivoje Tadić, a čini ga grupa autora koji se u svojim predstavama bave aktuelnim društvenim temama negujući princip umetničke otvorenosti i dijaloški odnos sa gledaocem koga uvek prihvata kao sagovornika.
Ovom prilikom trebala je da bude prikazana predstava „Srpski pisci slikari“ ali iz tehničkih razloga pozorište se našoj publici predstavilo predstavom rađenoj prema memoarima Dobrice Ćosića „Lična istorija“ čiji je izdavač „Službeni glasnik“. Okosnicu komada, zapravo, čine Ćosićeve knjige „Piščevi zapisa 1993-1999“ i „Vreme zmija 1999-2000“ u kojima se autor, kroz svoja razmišljanja, dotiče društveno-političkih dešavanja poslednje decenije dvadesetog veka.U ulozi samoga pisca pojavio se glumac Ljubivoje Tadić koji je dramski obradio i režirao ovu predstavu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa