2. mart 2017.2. mar 2017.
OTVORENA DEVETA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

TRADICIONALNI I NOVI

Šabačka fotografska zadruga priredila je godišnju izložbu fotografija svojih članova u galeriji kulturnog centra u Šapcu, u kojoj je izloženo 50 gotografija, među kojima su i nagrađene u prošloj godini.
Kulturni centar deveti put zaredom započinje svoju izlagačku sezonu ovom izložbom. Kroz galeriju je tokom 9 godina prošao veliki broj fotografija iz našeg grada, ali i iz inostranstva. Šabac je jedan od najznačajnijih gradova kada je ova oblast u pitanju, jer se fotografi udruženja ŠFZ pojavljuju na mnogim međunarodnim konkursima. Fotografija je nešto što je uvek novo i drugačije, i da bi nastala ne treba imati samo dobar objektiv već i oko i emociju. Ovakve izložbe oplemenjuju naš likovni život u gradu.
- Deveti put pokazujemo šta smo uradili prethodne godine koja je bila najuspešnija za našu zadrugu jer smo na rang listi fotografskog saveza Srbije treći po aktivnostima i rezultatima. ŠFZ ima 19 članova koji su osvojili preko 60 nagrada u prethodnoj godini u Srbiji i inostranstvu, a na ovoj izložbi su prikazani radovi sedam nagrađenih. Izložene fotografije su izbor selektora Milana Markovića. Mislim da je najveći uspeh postigao naš član nemac Frank Hauzderfer, koji je osvojio preko 40 nagrada u prethodnoj godini- navodi predsednik šabačke fotografske zadruge Vladimir Đinić
Direktorka kulturnog centra Sonja Petrović - Jagić ističe da se negujući fotografiju kao jednu od najstarijih umetnosti nada daljoj saradnji sa šabačkom fotografskom zadrugom i da ćemo sledeće godine na desetoj izložbi imati priliku da vidimo jednu malu retrospektivu fotografija.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa