2. mart 2017.2. mar 2017.
NAJBOLjE IZ ŠAPCA
NA 39. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

NAJBOLjE IZ ŠAPCA

Upoznali smo posetioce Sajma sa našim manifestacijama, prirodnim lepotama u okruženju i našim istorijskim mestima, sve sa željom da budu naši gosti u Šapcu i okolini- kažu u TOŠ
U nedelju je zaršen 39 Međunarodni sajam turizma, na kojem se pod sloganom “Uživajte na vreme”, predstavilo 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Među izlagačima našla se i Turistička organizacija grada Šapca . Iz ove gradske organizacije poručuju da se zadovoljni brojem posetilaca i interesovanjem posetilaca za šabačku turističku ponudu.
-Sve sajamske dane iskoristili smo da predstavimo „najbolje iz Šapca“. Upoznali smo posetioce Sajma sa našim manifestacijama, prirodnim lepotama u okruženju i našim istorijskim mestima, sve sa željom da budu naši gosti u Šapcu i okolini- kažu u TOŠ.
Pod sloganom „Otkrij lepotu!“ prvog dana Sajma predstavljeni su jedinstveni Park nauke, Festival cveća „Ruže Lipolista“, kao i bisere seoskog turizma Vilu Albedo iz sela Varna i Etno selo Topalović u Lipolistu.
Drugog sajamskog dana, na štandu Turističke organizacije grada Šapca kao najava predstojeće “Čivijade” i jubilarnog 10. “Čivijaškog karnevala” – karnevalska trupa “Slatkiši”. Programom “Ja u Šabac noćas idem” preneli su šabački boemski duh zahvaljujući zvucima orkestra KUD “Abrašević” i glasom čuvenog interpretatora starogradske muzike Nikole Markovića – Gibe.
Pored turističkih, drugog dana su predstavljeni i privredni potecijali. Odeljenje za razvoj Grada Šapca posetiocima sajma je prezentovalo razvojne privredne aspekte grada. Tog dana, na štandu TOŠ su gostovali glimci Nevena Ristić i Ivan Mihailović, inače stalni gosti Čivijaškog karnevala.
Planina Cer kao neiscrpna tema kroz prizmu – turizma, ekologije, održivog razvoja, budućnosti… iskristalisala se kao centralna tačka trećeg dana Sajma. Božidar Katić, član Gradskog veća govorio je o “Cerskom maršu”, trenutno jedinoj manifestaciji koja se organizuje na prostoru planine Cer. I ove godine gost TOŠ je bila profesorka Visoke turističke škole iz Beograda, dr Snežana Štetić.
Ekologija i održivi razvoj su osnovni postulat razvoja turizma u budućem Parku prirode Cer – saglasni su u UG “Ekosu” koji je održao prezentaciju kojom su ukazali na prirodno bogatstvo, planine, najbliže našem gradu. Agencija “Verden” u okviru koje postoji vodičko-informativna služba na planini Cer predstavila je kroz tematske turističke ture Cer. Gradska organizacija invalida rada Šabac i tkačka radionica „Povesmo“ izložila je čuveni Tekeriški peškir i ispričala priču o njemu, a koja je direktno vezana za bitku na Ceru i Prvi svetski rat. Planinska kuća “Ruža Todorova” je predstavila gastronomsku ponudu i smeštajne kapacitete koji će upotpuniti svačiji boravak na Ceru.
Prijatelji i privrednici iz Šapca, kompanije “Tami kozmetika” i “Sani grup” bili su tokom trajanja Sajma turizma sa štandu TOŠ. Snažne šabačke kompanije, kao deo privrede našeg grada, prepoznaju vrednosti i potencijale turističke delatnosti Šapca, te na ovakav način pružaju podršku kako Turističkoj organizaciji grada Šapca, tako i svom Gradu.
Poslednjeg sajamskog dana predstavljeno je niz aktivnosti šabačkih ustanova kulture – Narodnog muzeja, Biblioteke šabačke i Kulturnog centra.
-Da negujemo dobre susedske odnose, govori u prilog podrška i poseta brojnih saradnika i kolega iz okolnih mesta, opština, gradova ali i regija. Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma je bio mesto i prilika da odmerimo snage sa veoma oštrom konkurencijom kada je u pitanju receprivni turizam. Pozicioniramo svoje mesto na turističkoj i privrednoj mapi Srbije i ostvarimo vrlo merljiv rezultat koji će pokzati već prva turistička sezona koja je pred nama-tvrde u TOŠ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa