9. mart 2017.9. mar 2017.
Šabac se brani u Hrvatskoj
PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNjE

Šabac se brani u Hrvatskoj

Uvodna konferencija u okviru projekta koji treba da doprinese zaštiti od poplava, prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske, održana je u četvrtak u hotelu “Sloboda”. Nosioci projekta “Zajednički doprinos unapređenju transnacionalne pripremljenosti za vanredne situacije u slivu Save” su grad Šabac u Srbiji i Brodsko-posavska županija u Hrvatskoj. Finansijer je Evropska unija.
Projekta ima za cilj pripremu za vanredne situcije, posebno poplave i ublažavanje štete nastale od poplava. Župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, zahvalio se partnerima iz Srbije bez kojih projekat ne bi uspeo.
-Projekat je vrednosti 900.000 evra i hitne službe obe strane dobijaju pola-pola. Zavod za javno zdravlje dobija medicinsku opremu, ronilački timovi opremu za ronjenje, čamce sa motorima, timovi za spasavanje iz ruševina dobijaju opremu, rekao je Marušić.
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić podsetio je da je ovo drugi projekat prekogranične saradnje istih partnera. Istakao je da pored toga što se dobija nova oprema, na ovaj način se i podižu kapaciteti, jer će ljudi biti bolje obučeni.
-Projekat traje godinu i po i za to vreme ćemo imati zajedničke vežbe sa Štabom za vanredne situacije Brodsko-posavske županije i njihovim stručnim ljudima. Razmenjivaćemo iskustva i podatke. Grad Šabac se brani u Hrvatskoj, a Beograd u Šapcu, istaka je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa