9. mart 2017.9. mar 2017.
OPŠTINA VLADIMIRCI: SKUP ODGAJIVAČA STOKE

Da seljak ne zebe

Skup odgajivača, uglavnom tovljenika, zavidno posećen u kraju koji se po toj prozvodnji prepoznaje i fabrike mesa “Mitros” koja je u vlasništvu firme “Tenis” iz Nemačke odškrinuo je vrata saradnje što bi bio kraj zebnje poljoprivrenika oko plasmana. Po rečima predsednika opštine Milorada Milinkovića pravi gigant u preradi imao je velike zahteve, ali opština nema kapacitete da izađe u susret punoj potrebi fabrike mesa.
- Oni imaju dnevnu potrebu za 1.000 tovljenika ali u konstruktivnom razgovoru dogovoreno je da se krene od 50 tovljenika. Poseta koja sledi samoj fabrici finiširaće dogovore oko plasmana i nekoliko formi koju su direktor Ramo Adrović i čelni čovek sirovinskih nabavki Dušan Krstić pojasnili seljanima. Prvi je da se uz prasad dobije i hrana što je opet forma uslužnog gajenja. Drugi ponuđeni predlog je samo prasad, a sve ostalo je u režiji poljoprivrednika. Treća verzija je negde na pola puta, ali sve će biti jasnije posle posete Sremskoj Mitrovici i razgovora, te uvida u impresivnu proizvodnju, kaže Milinković.
Seljani su u znatiželji postavljali brojna pitanja, uz zadovoljstvo što će organizovano ići da sve vide i odluče za siguran plasman uglednoj kući i u Evro razmerama.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa