9. mart 2017.9. mar 2017.
Za zdraviji život najmlađih
U VRTIĆU „BAJKA“ POČELA SA RADOM STOMATOLOŠKA ORDINACIJA

Za zdraviji život najmlađih

Otvaranjem još jedne stomatološke ordinacije, koja će raditi dva dana po podne i tri puta pre podne, deca će dobiti priliku da uz svu priču o prvenciji rastu bez straha od zubara
Zahvaljujući Šabačkoj eparhiji, koja je obezbedila donaciju stomatološke stolice, proteklog utorka u Vrtiću „Bajka“ počela je sa radom stomatološka ordinacija.
- Velika nam je radost što smo mogli da pomognemo našim malim Šapčanima da se osećaju srećnim i zadovoljnim, da osete da neko misli na njih, da živi za njih, da radi za njih. Hvala vama što brinete o deci i što ovo koristite u najlepše svrhe. Sve što može Crkva da učini recite, kako bi učinili našoj deci da im život bude lepši – izjavio je po presecanju vrpce episkop šabački Lavrentije.
Da su deca jedan od ključnih prioriteta Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac potvrdio je i direktor dr Branko Vujković, istakavši da su najvažnija prevencija i promocija zdravlja i zdravih stilova života.
- Siguran sam da će ne samo deca koja idu ovde u vrtić, nego i deca iz okolnih mesnih zajednica, moći da ostvare kvalitetnu stomatološku zdravstvenu zaštitu. Na ovaj način stomatolog je dostupniji deci, uči ih održavanju oralnog zdravlja. U narednom periodu nastavićemo da promovišemo kako stomatološku zdravstvenu zaštitu, preventivne usluge koje ona pruža, tako i preventivne usluge koje pružaju druge službe Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac – poručio je Vujković.
Briga o najmlađima zadatak je svih što je potvrdila i ova zajednička akcija.
- Nas uvek raduje kad se više činilaca uključi u jednu akciju. Pre svega, želimo da se zahvalimo vladiki Lavrentiju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ovoj donaciji. Takođe hoću da pohvalim i Predškolsku ustanovu i Dom zdravlja na dobroj saradnji i koordinaciji. Ovo je mesto gde deca treba da steknu zdrave navike tako da mislim da će se to pokrenuti i u ostalim vrtićima – istakao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada.
U okviru Predškolske ustanove „Naše dete“ do sada je radila stomatološka ordinacija u Vrtiću „Mladost“. Dobijanjem još jedne, ovoga puta u Vrtiću „Bajka“, povećaće se kvalitet usluga.
- Moram da kažem da je naša radost najveća. Otvaranjem još jedne stomatološke ordinacije, koja će raditi dva dana po podne i tri puta pre podne, deca će dobiti priliku da uz svu ovu priču o prvenciji rastu bez straha od zubara– rekla je Sandra Mićić, direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“.
Da straha nije bilo potvrdili su i predškolci koji su prvi seli u stomatološku stolicu i hrabro podneli pregled zubića. Na više nego koristan poklon uzvratili su i kratkom priredbom kojom su pokazali svoje znanje vezano za oralnu higijenu zuba.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa