2. decembar 2010.2. dec 2010.
ŠABAČKA BIBLIOTEKA

SLUŽBENI GLASNIK I POLITIČKO GROBLjE

Povodom godine knjige i Dana „Službenog glasnika“ u Šapcu prošle srede u holu Bioblioteke održana promocija knjige Slavoljuba Đukića
Javno preduzeće „Službeni glasnik“ jedan je od najvećih domaćih izdavača i istovremeno društveno odgovorno preduzeće koje je nizom akcija obeležilo „Godinu knjige u Srbiji“. Tim povodom održana je i promocija knjige „Političko groblje“ Slavoljuba Đukića.
Gordana Milosavljević Stojanović, urednik u „Službenom glasniku“ istakla je da ovo izdavačko preduzeće godišnje objavi trista naslova. „Službeni glasnik“ je svoj koncept stvorio objavljujući naučnu i stručnu literaturu iz svih oblasti. Kasnije se krenulo u teoriju književnosti i neke knjige koje se ne mogu nazvati beletristikom. Jedna od najmlađih je i bilblioteka „Svedoci epohe“ i upravo u njoj objavljena je i ova knjiga Slavoljuba Đukića, novinara, publiciste, pisca.
Rođen je 27. oktobra 1928. godine u Slovcu kod Valjeva. U ratnim uslovima pohađao gimaziju u Valjevu, a maturirao u Beogradu. Kao šesnaestogodišnjak, borac Prve proleterske brigade, prošao je ratni put od Valjeva, preko Sremskog fronta, do Trsta. Bio je komandir radne brigade na Posavskom kanalu i Brčko-Banovići. Novinarsku karijeru započeo u „Sportu“ 1949. godine, a zatim je bio novinar „Večernjih novosti“, „Borbe“, „Politike“ i glavni urednik NIN-a. Mimo volje penzionisan je 1987. godine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa