2. decembar 2010.2. dec 2010.
ŠABAČKI DOKTORI NA 18. KONGRESU OTORINOLARINGOLOGA SRBIJE

UČITI OD NAJBOLjIH

Na nedavno održanom 18. Kongresu otorinolaringologa Srbije u Beogradu služba za ORL i MFH šabačke Opšte bolnice učestvovala sa pet radova. Još 1979. godine napravljen plan razvoja ORL službe u Šapcu do 2015. godine
Po svom sadržaju obimu i učesnicima Kongres otorinolaringologije Srbije spada u red najznačajnijih događaja iz sveta medicine u ovoj godini. O evropskoj otorinolaringologiji ““ hirurgiji glave i vrata govorilo je 28 predavača od kojih 17 iz inostranstva.
Rad kongresa se odvijao preko okruglih stolova, instrukcionih kurseva, radionica, pojedinačnih predavanja, prezentacija. Služba za ORL i MFH Opšte bolnice Šabac učestvovala je na ovom Kongresu sa pet stručnih radova.
- Na nedavno održanom Kongresu govorilo se o evropskoj otorinolaringologiji ““ hirurgiji glave i vrata, sa akcentom na edukaciji. Stalnoj i sve obimnijoj sa mnogo eksperimentalnog rada, istraživanja u domenu fundamentalnih nauka pa do svakodnevnog manuelnog treninga sa novim materijalima, opremom i novim operativnim tehnikama.
Naša služba je učestvovala sa pet stručnih radova koji su govorili o medikamentoznom i hirurškom lečenju alergije, sudsko ““ medicinskom veštačenju, rehabilitaciji oštećenja sluha i rehabilitaciji glasa i govora ““ kaže prim dr Zoran Katić i navodi da je kroz izlaganje i diskusiju učesnika dobijena potvrda da je način rada ORL službe u šabačkoj Opštoj bolnici kompatibilan sa savremenim stavovima i stremljenjima u otorinolaringologiji ““ hirurgiji glave i vrata.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa