9. mart 2017.9. mar 2017.
REMI U UŽICU ZA OPTIMIZAM PRED ZEMUN

„PRVA“ PROTIV „GORNjE VAROŠI“

Ukoliko pobedi Zemunce, Mačva će napraviti džinovske korake ka Super ligi, a težak start proleća biće vrlo uspešan. Gosti u Šapcu „leče“ nesklad ambicija i rezultata
Dva majstorska „slobodnjaka“ Lazarevića i Đerića podelila su bodove vodećim timovima u Užicu. Šanse na obe strane svedoče o remiju kao najpravednijem ishodu. Nije loše pred derbi sa Zemunom. Još „Zemun“ i „Mačvu“ smatraju starim rivalima, ali jako dugo igrače iz beogradskog predgrađa Šapčani nisu gledali u svom gradu. Obe ekipe su mnogo godina potrošili na „srpskoligaškim putešestvijama“, svako u svojoj grupi, igrajući se sa imenom, tradicijom i prošlošću kluba. Sada ih spaja ista liga i ista želja, mesto u Super ligi. Mačva je mnogo bliža tom cilju, Zemun mora biti fenomenalan tokom proleća kako bi se našao među dva tima. U derbiju, prednost Šapčana su bodovi, samopouzdanje, uvereni su u Mačvi i kvalitet, a nadaju se i navijači.
- Oni nikako nisu zadovoljni remijem protiv Bežanije, samo pobedom protiv nas vratiće samouverenost, no mi ne želimo da se bilo ko „vadi“ na nama. Mi smo prvi, igramo na svom terenu i ne razmišljamo o bilo čemu osim o pobedi. Jako respektujemo goste, ali idemo na tri boda. Nismo kompletni, ali fond igrača je sasvim dovoljan da se svačiji izostanak može nadoknaditi – ističe Mladen Lazarević.
17. kolo: Sloboda – Inđija, MAČVA – Zemun, Bežanija – Proleter (NS), Dinamo (V) – Radnički (P), Jagodina – Kolubara, Budućnost (D) – Odžaci, OFK Beograd – BSK, Sinđelić – ČSK.

SLOBODA (U) –
MAČVA 1:1 (0:1)
Gradski stadion Užice. Gledalaca: 3.000. Gl. sudije: Piper (Čačak), pomoćnici: Kocić (Vlasotinci) i Milićević (Aleksandrovac). Strelci: Lazarević (37. minut, 0:1), Đerić (57, 1:1).
SLOBODA: Tasić, Miličić (kap), Vidić, Nikolić, Joksimović, Došljak, Jeremić, Stanić, Nešović, Vujić, Đerić
MAČVA: Pejović M. Pejović F. Rajović, Matović, Lazarević, Ristivojević, Milovanović, Lekanić (Stančetić), Matić, Jeremić, Živković.
D.B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa