23. mart 2017.23. mar 2017.
NEKI BILI ILI ĆE  DOĆI, A NEKI NI PROĆI
VEĆINA KANDIDATA NE ZAOBILAZE ŠABAC TOKOM KAMPANjE

NEKI BILI ILI ĆE DOĆI, A NEKI NI PROĆI

Tokom kampanje naš grad obišli Vuk Jeremić, Boško Obradović, Vojislav Šešelj, Aleksandar Popović, narednih dana doći će i Saša Radulović i Saša Janković, a Aleksandar Vučić neće imati skup u Šapcu


Građani Srbije će izaći na birališta 2. aprila kada će birati novog predsednika Srbije. Ako to ne budu uspeli da urade tog dana, drugi krug biće održan dve nedelje kasnije, na Vaskrs, 16. aprila.
Kampanja nikada nije bila kraća, ali verovatno ni intenzivnija. Šabac su već obišli neki kandidati, neki će tek biti, a neki neće ni proći kroz naš grad.
Predsednički kandidat Vuk Jeremić je, odmah posle obelodanjivanja odluke da se kandiduje, posetio Šabac i krenuo u kampanju. Nedavno je ponovo bio u našem okrugu kada je, između ostalog, posetio Bogatić i Krupanj, tako da do kraja kampanje više neće dolaziti u Šabac.
Za razliku od njega, i gotovo svih ostalih kandidata, Aleksandar Vučić kroz Šabac neće ni da prođe na proputovanju za neki drugi grad. To, međutim, ne znači da Šapčani nisu i da neće u kampanji videti Vučića. Šabački SNS je više puta organizovao prevoz za svoje članove i simpatizere na mitinge svog kandidata, a prvi sledeći stranački konvoj biće organizovan već sutra, 24. marta, za kada je najavljen centralni skup u beogradskoj Areni. Prema nezvaničnim informacijama, “šef” je „naredio da u prestonicu mora da dođe 50.000 ljudi kako bi se pokazala njegova snaga“. Ako je za neku utehu poštovaocima lika i dela Vučića, za ponedeljak, 27. mart, najavljen je dolazak Ivice Dačića u Šabac. On će se pristalicama zajedničkog kandidata vladajuće koalicije u Srbiji obratiti u Šabačkom pozorištu.
Kandidat Saša Janković će kampanju završiti upravo u Šapcu, što je atipično za naše uslove, jer Izborni štabovi uglavnom izaberu Beograd ili Novi Sad za završne konvencije. Kako nam je rečeno u njegovom Izbornom štabu, „Janković se odlučio na ovaj korak, jer je Šabac jedini slobodan grad u Srbiji, i to je velika privilegija i za grad i za Jankovića“.
I Saša Radulović će doći u Šabac, ali već sutra, u petak, 24. marta. On će se svojim pristalicama obratiti na tribini u restoranu „Car“.
Lider radikala i veteran kada su u pitanju predsednički izbori Vojislav Šešelj na kratko je, bez poziva novinarima, bio u Šapcu prvog dana ove nedelje. On je tom prilikom poručio da nikada nije davao lažna obećanja i da je oduvek govorio istinu, kako u komunističko vreme, tako i kasnije u Hagu.
Šabac je posetio i kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović. On je iskoristio boravak u našoj sredini i snimio emisiju za jednu lokalnu televiziju. Naš grad je u nekoliko navrata posetio i kandidat Dveri za predsednika Srbije Boško Obradović.
Najveći hit tekuće izborne kampanje u Srbiji Luka Maksimović – Ljubiša Beli Preletačević, još nije napravio konačan plan za kampanju, jer je u ovom trenutku najzauzetiji zbog pripreme kontrolora za glasanje. U njegovom Izbornom štabu nam je rečeno da će se potruditi da do kraja kampanje obiđe što više gradova i opština u Srbiji, ali da ne može da potvrdi da li će među njima biti i Šabac.

IZBEGAVA ŠABAC
Šabac, doduše, jeste jedini grad u Srbiji u kojem SNS nije na vlasti, ali čudi ako je to izgovor za nedolazak Aleksandra Vučića. On u svom političkom nastupu stalno ističe da voli da obilazi Srbiju, a za ovih pet godina u Šapcu je bio samo dva puta. Prvi put tokom poplava, a drugi put prošle godine na predizborni skup kada su mu „poklonjeni svi naši minuti, sekunde i milimetri“. Nijednom nije posetio Šabac kao premijer, za razliku od Koceljeve u kojoj je bio 19 puta, kako je rekao. I u Koceljevu je krenuo da dolozi tek kada je Veroljub Matić, sa svojom grupom građana, prešao u SNS.


JOŠ NENAD, MILAN I MIROSLAV
Do završetka ovog broja „Glasa Podrinja“ nismo uspeli da saznamo da li će i neko od preostale trojice kandidata za predsednika Srbije doći u Šabac tokom kampanje. U pitanju su Nenada Čanak, Miroslav Parović i Milan Stamatović.

N.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa