16. mart 2017.16. mar 2017.
AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI POVODOM 8. MARTA

NIŠTA BEZ ŽENA

Pod sloganom “Ništa bez žena” Crveni krst Koceljeva i Služba za transfuziju krvi Šabac povodom Dana žena organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama ove humanitarne organizacije.
– Već drugu godinu, obeležavajući međunarodni Dan žena želimo da se zahvalimo svim damama, davaocima krvi i da na ovaj način promovišemo davalaštvo u ovoj populaciji. S ponosom ističemo da je procenat dobrovoljnih davalaca krvi među ženama u poslednjih nekoliko godina u porastu a među davaocima u našoj sredini 32 odsto je pripadnica lepšeg pola - izjavio je sekretar koceljevačkog Crvenog krsta Milan Glumac. Stanovnice Koceljeve su se sa svojim “jačim polovinama” priključile manifestaciji “Ništa bez žena” koja je osim u ovoj opštini organizovana još u Beogradu i Kruševcu. Među onima koje su učestvovale u akciji je i Aleksandra Ivković iz Koceljeve koja je krv dala drugi put.
– Pošto akcija nosi naziv “Ništa bez žena” potrudile smo se da to i na delu potvrdimo. Osnovni motiv dobrovoljnog davalaštva je svakako humanost i želja da pomognem. Svima koji su u dilemi da li da postanu davaoci preporučujem da se informišu detaljnije jer je davanje krvi prvenstveno dobro za organizam davaoca a o aspektu humanosti da i ne govorimo - rekla je Aleksandra.
Radovan Ranisavljević iz Svileuve se u ulozi dobrovoljnog davaoca krvi našao 55. put.
– Moj motiv je humanost i potreba da pomognem ljudima kojima je ova dragocena tečnost potrebna. Ovoga puta sam se priključio akciji u znak obeležavanja 8. marta jer je to još jedan način da pružimo podršku damama - poručio je Ranisavljević.
Krv je ponudilo 38 lica ali je dalo šest manje. Od ukupnog broja dragocenu tečnost je dalo 15 žena od kojih je čak trećina to učinila prvi put.
V.B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa