16. mart 2017.16. mar 2017.
SVETOMIR TOŠIĆ PREDSEDNIK EKOLOŠKOG UDRUŽENjA
EKO-DRINA BADOVINCI

ODMARALIŠTE KRAJ REKE

Za kratko vreme od kako je osnovano 2012. godine Ekološko udruženje Eko-Drina Badovinci postiglo je brojne rezultate. Najveću pažnju posvetili su uređenju obale reke u blizini Pavlovića mosta.
- To je sada jedno prijatno šetalište u vikend naselju zone Pavlovića mosta u Badovincima. Pored uređenja obale na ovom mestu postavili smo dosta klupa i stolova, tu je lep drvored, a najveća posećenost i uživanje u prirodnim čarima reke je leti i tokom održavanja manifestacija “Drinska regata” u okviru “Hajdučkih večeri” i “Ivanjdanski susreti”, kaže Svetomir Tošić, predsednik Ekološkog udruženja Eko-Drina Badovinci. On ističe da su sopstvenom aktivnošću u kojoj je udeo dalo oko 500 meštana, svako na svoj način doprineo uređenju ovog prostora. Sem toga značajno su podstakli i vlasnike privatnih vikendica da ih urede i prilagode prostoru.
- Saradnja meštana, počev od opštine njene turističke organizacije do nadležnih republičkih organa je izuzetna. Očekujemo i dalje njihovu podršku i pomoć, a sve s ciljem očuvanja zdrave životne sredine do čega nam je najviše stalo. U proteklom periodu naše Udruženje je kupilo i uredilo dve parcele po 25 ari. Tako su ovde stvoreni uslovi za otvaranje kampa, a trudićemo se da izgradimo i stalne smeštajne kapacitete, kaže Tošić.
U planu je i izgradnja letnjikovca, kao i travnjaka površine oko 2.000 kvadratnih metara. Plan obuhvata i dogradnju prolazne kapije.
Naravno, nije ni bez problema, a najveći su neplanska eksploatacija šljunka i peska, kao i neuređenost Drinske ulice za saobraćaj.
Udruženje se bavi i odvajanjem smeća namenjenog reciklaži, što osim finansijskih efekata ima veliki značaj za očuvanje zdrave životne sredine.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa