16. mart 2017.16. mar 2017.
ŽENE STVARAJU, ONI UNIŠTE
JELENA MAĆIĆ NA TRIBINI IZBORNOG ŠTABA SAŠE JANKOVIĆA U ŠAPCU

ŽENE STVARAJU, ONI UNIŠTE

Položaj žena u Srbiji tragičan. Bojim se da glumimo fikuse u kadru
Izborni štab Saše Jankovića u Šapcu u saradnji sa Forumom žena Demokratske stranke i Nove stranke počeo je sa serijom tribina pod nazivom ,,Žena sam, imam stav i neću da ćutim“. Sa ženama je uz kafu razgovarala Jelena Maćić, ,,mejk ap“ umetnica koja je, inače, veoma popularna i aktivna na društvenoj mreži Tviter.
Prema njenim rečima, normalno je da se ženama čestita rođendan jednom godišnje, ali ne i 8. mart.
- Pobegle smo od kuće, jer ne možemo više da gledamo one zumbule i karanfile koji nam se prirede za 8. mart. Svih 365 dana u godini mi smo žene i ako ti neko čestita jedan dan u godini šta li ti radi ostale dane – zapitala se Maćić na tribini u Šapcu.
Ona smatra da je položaj žena u Srbiji tragičan bez obzira koliko se ko trudio da taj položaj izniveliše raznim formalnim pričama.
- Onog momenta kada ste zakonski obavezni da imate određeni procenat žena zastupljenih u parlamentu apsolutno imamo o čemu da pričamo. Imamo pravo i da odlučujemo, jer nas ima više od 50 posto. Bojim se da glumimo fikuse u kadru. Ne smemo da dozvolimo da sve ono što stvorimo oni unište – rekla je Maćić.
Predsednica Foruma žena DS u Šapcu Anđelka Petronijević najavila je da će se ovakve tribine nastaviti i u budućnosti.
- Bavićemo se boljim položajem žena u našem društvu. Žene u Srbiji moraju da imaju potpuno ista prava, kao i pravo da biraju i budu birane ne bude samo mrtvo slovo na papiru. Žene moraju aktivno da učestvuju u svim segmentima društvenog života, naročito po pitanju onih situacija u kojima mogu da daju svoj puni doprinos – istakla je Petronijević
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa