16. mart 2017.16. mar 2017.
Orkanski visovi – priča o destruktivnoj ljubavi
KNjIGOŽDERI U „GLASU PODRINjA“

Orkanski visovi – priča o destruktivnoj ljubavi

Preporuku za roman ovog četvrtka daje Katarina Ivanišević, učenica četvrtog razreda filološkog smera Šabačke gimnazije
Katarina Ivanišević ima osamnaest godina. Učenica je četvrtog razreda filološkog smera Šabačke gimnazije. Svoje slobodno vreme ispunjava umetnošću, bilo da se radi o pisanju pesama i priča, slikanju, crtanju, glumi ili plesu. Sve je podjednako čini srećnom. Glavni cilj u budućnosti joj je da upiše književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu sa nadom da će jednoga dana preneti svoju ljubav prema umetnosti mlađim generacijama.
- Moja preporuka za knjigu je moj omiljeni roman „Orkanski visovi”. Iako klasik, ovo delo Emili Bronte je na mene ostavilo najjači utisak. To je priča o destruktivnoj ljubavi i sveprisutnoj mržnji i osveti koja proganja sve likove. Nemojte se zavarati, ovo nije klasični ljubavni roman, niti su Keti i Hitklif klasični protagonisti! Ljubav je ovde predstavljena kao sila koja uništava živote i umove. Preporučujem ovo delo svima koji misle da ga mogu podneti! – poručuje Katarina.
Za one neupućene „Orkanski visovi” (engl. „Njuthering Heights”) prvi je i jedini roman engleske književnice Emili Bronte. Objavljen je 1848. godine pod pseudonimom Elis Bel. Smatra se klasikom engleske književnosti i oslikava staro viktorijansko društvo, mada u vreme kada je roman objavljen, mišljenja kritičara bila su podeljenja.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa