2. decembar 2010.2. dec 2010.
MILORAD KOMRAKOV, SPECIJALNO ZA “GLAS PODRINjA“, GOVORI O SVOJOJ DRUGOJ KNjIZI “5. OKTOBAR U RTS ““U“

OD MIKROFONA DO KUKURUZA

Žarko sam želeo povratak u nekadašnju kuću, posle petooktobarske plamene noći, samo da u oči pogledam ljudima, koji su se pre 5. oktobra 2000. utrkivali da sednu pored mene, a posle te tragične noći sve zaboravili, kaže Komrakov. Danas, penzionerski dani teku, a sećanja ne blede
Milorad Komrakov, sada je na prvi pogled isti, kao onaj pre 10 godina, kada nas je svake večeri, “zasipao“ najvažnijim vestima iz aktivnosti državnog vrha u dnevniku II RTS-a. Ali to je samo na prvi pogled. Komrakov je danas stariji za 10 godina, nego pre 5. oktobra 2000. godine. Osedeo je, a ni lice mu nije rumeno, kao nekada.
Spiranje ljage
Deset godina kasnije u Šapcu, prelistavamo stranice sveže štampane, druge knjige Milorada Komrakova “5. oktobar u RTS-u“. U biografskom svedočenju autora, izjavama domaćih i stranih kolega izveštača i drugih aktera, vidi se i što ““ šta dugo.
Ovom i prethodnom knjigom “6. oktobar 2000“ želim samo da sperem ljagu sa svog imena, radi budućnosti, pre svega moje porodice, imena predaka i svog lično. Trudio sam se da ostanem profesionalac, odan poslu do kraja, kaže na početku razgovora za “Glas Podrinja“ Komrakov, koji se pre televizijskog nastupa u Šapcu, uredno presvukao i ušao u studio u tamnom odelu sa crnom kravatom na bele kockice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa