23. mart 2017.23. mar 2017.
NA BUVLjAK I NEDELjOM

ZA SVAKOG PO NEŠTO

Šabački buvljak jedno je od najposećenijih mesta u gradu od utorka do petka. Za ta četiri dana na buvlju pijacu dođe i po nekoliko hiljada ljudi i svako od njih pronađe nešto za sebe. Od aprila meseca, ova šabačka pijaca, biće otvorena i nedeljom.
Zvalo se pijaca, buvljak ili kao u Šapcu “bandera”, mesto je na kojem se uvek može naći sve: polovna garderoba najviše privlači žene, dok se muškarci okupljaju oko tezgi sa tehničkom robom i alatom. Bilo da je u pitanju haljina ili recimo, bicikl, sve je, bar prema uveravanju prodavaca – original. Najveću pažnju privlače mesta sa nabacanim hrpama odeće, a da bi se došlo do željenog komada, mora malo i da se pomuči i dobro “zaroni” u more šarenih krpica. Nešto je lakša varijanta ako se krene u potragu za recimo parom udobnih patika ili delovima za tehničku robu.
Ovde može da se pazari veš i usisivač, zavese i lampe, ali i udžbenici, lektire, knjige..
Retko ko se sa šabačke “bandere” vrati bez bar jedne kese u ruci. I retko ko se na šabački buvljak ne vrati ponovo po još neki komad za 50 ili 100 dinara.

Cene zakupa iste su kao i za ostale dane rada buvlje pijace sem petka, a prema važećem cenovniku JKP „Stari grad”. Zakup mesta na nedeljnom vašaru buvljak iznosiće za rezervisano 214 dinara za 4 metra i za nerezervisano 428 dinara. Mesečna rezervacija iznosi 1.682 dinara.

S.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa