16. mart 2017.16. mar 2017.
Orden

Orden

GLAS PROŠLOSTI – 19. MART 1987.

ORDEN ZA BLISTAVA DOSTIGNUĆA

Za samo 28 godina od kako se počeo razvijati rukometni sport u Šapcu i okolini, postignuti su rezultati za nezaborav. Bili su dva puta šampioni Evrope, pet puta uzastopni prvaci Jugoslavije i četiri puta osvajači Kupa. U prošloj sezoni postavili su rekord po broju osvojenih bodova, 49 od moguća 52, a jedini su sportski klub na svetu koji je osvojio četiri najveća trofeja u jednoj sezoni. Naša reprezentacija je aktuelni svetski i olimpijski šampion, a za nju je nastupalo čak osam rukometaša iz Šapca.
Sve pomenuto, uz besprekoran rad škole rukometa i entuzijazam rukometnih poslenika, učinili su da “Metaloplastika” postane prvi sportski klub naše zemlje dobitnik Ordena zasluga za narod sa zlatnom zvezdom koje dodeljuje Predsedništvo SFRJ. Orden predsedniku kluba Aleksandru Trifunoviću uručio je predsednik Republičke konferencije Saveza omladine Srbije Slobodan Unković.
- Metaloplastika ne lansira lažne zvezde i umišljene veličine, nego istinske sportiste i asove koji mogu da posluže kao uzor po ljudskim i ostalim kvalitetima i vrlinama. Oni potvrđuju ono za šta se u društvu borimo – rekao je Unković.
Na svečanosti su uručene plakete RSJ Metaloplastici za šampionsku titulu, dok je Veselin Vujović dobio priznanja za najboljeg rukometaša i sportistu Jugoslavije. Za dostignuća uručen mu je televizor u boji i poklon “Zorke”.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa