30. mart 2017.30. mar 2017.
Ušteda i lepše svetlo
ZAMENA ŽIVINIH SIJALICA NASTAVLjENA U SLEPČEVIĆU

Ušteda i lepše svetlo

Selo Slepčević je još jedna mesna zajednica u kojoj će kompletna živina rasveta biti zamenjena najmodernijim led sijalicama. Grad Šabac je pokrenuo akciju zamene 4.740 dotrajalih svetiljki koje kao izvor svetlosti koriste živu, a radovi su počeli krajem decembra prošle godine.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je Slepčević u sredu, gde je u toku akcija zamene sijalica.
Predsednik Saveta MZ Slepčević Slavko Ivanić rekao je da se meštani raduju zameni sijalica, kako zbog uštede električne energije tako i zbog toga što će osvetljenje biti bolje. Istakao je da gradonačelnik drži svoju reč i trudi se da svaka seoska mesna zajednica ima ravnopravne uslove za život kao i gradske.
Gradonačelnik je sa meštanima ove mesne zajednice razgovarao o benefitima akcije. On je istakao da Gradska uprava grada Šapca teži da svim sugrađanima, meštanima gradskih i seoskih mesnih zajednica, omogući najbolju uslugu po najnižoj ceni.
-Ova akcija pokazuje da je Šabac zaista pametan grad i da smo svesni kako trošimo svoj novac i kako mudro da ušedimo. Druga pogodnost je ušteda električne energije. Na godišnjem nivou ušteda struje je blizu 23 miliona dinara, što znači da se investicija za godinu i po dana isplati sama. Taj novac ćemo uložiti u nove investicije. Ovo je i jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju da investiraju u Šabac, zato što se pametno odnosimo prema svojim resursima i vodimo računa o svojim ljudima. Želimo da naši sugrađani imaju najbolju uslugu u svim oblastima, podseća Zelenović.
Milan Vasić, direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem, naveo je da su u Slepčeviću zamenjene 143 sijalice i da će stare, živine, koje su ekološki neprihvatljive i zabranjene predati ovlašćenim distributerima.
-Privodimo kraju radove u ovom delu Mačve i selimo se u Pocerinu. Do sada smo zamenili oko 1.000 sijalica, a nabavljeno je 4.740. Na ove sijalice je garancija pet godina i mi u tom vremenskom periodu nećemo imati nikavih troškova, rekao je Vasić.
U planu je da se sva stara rasveta zameni u narednih nekoliko meseci, a dinamika radova zavisi od vremenskih uslova. Do sada su stare živine sijalice zamenjene novom led rasvetom u Prnjavoru, Ribarima, Petlovači, Štitaru i Zminjaku. Ukupna vrednost investicije je blizu 41 milion dinara, finansira se iz budžeta grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa