16. decembar 2010.16. dec 2010.
ODRŽANA 11. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

BUDžET NA KREDIT

Prošlog petka održano 11. zasedanje Skupštine grada. Pažnju odbornika najviše privukla rasprava o rebalansu budžeta za 2010. godinu. Do kraja godine predviđena još jedna sednica
Kratkotrajnom raspravom o zapisniku sa prethodne sednice, i rekli bismo, sada već tradicionalnim podsećanjem opozicije na neophodnost televizijskog prenosa ovih zasedanja, otpočela je pretposlednja ovogodišnja Skupština grada u Šapcu.
Prilikom izglasavanja dnevnog reda, odbijeni su predlozi odborničke grupe Srpske radikalne stranke da se u skupštinsku proceduru uvede rasprava o stanju industrije Grada Šapca nakon privatizacije i problem rekonstrukcije osnovne škole u Jelenči. Nakon toga, program je upotpunjen sa tri nove tačke koje se tiču razrešenja starih i imanovanja novih članova upravnog odbora u OŠ “Sveti Sava“, srednjoj medicinskoj i JP “Parking Šabac“.
Direktor direkcije za poljoprivredu i predsednik MZ “Pranjavor“ Predrag Srdanović izvestio je odbornike o situaciji u Pranjavoru u toku i posle poplave koja je nedavno zadesila ovo mačvansko selo. On je u izveštaju naveo, da je saradnjom meštana i Gradske uprave Šabac, prethodnih dana dosta učinjeno kako bi se spasli ljudi, objekti i domaće životinje. U Prnjavor je svakodnevno dopremana čista pijaća voda u cisternama, hrana i druga neophodna pomoć, te da je sama šteta od vode svedena na minimum.
Nakon toga Skupština je usvojila prestanak mandata odbornika DS-a Gorana Stojićevića te na njegovo mesto potvrdila mandat Željku Saviću.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa