6. april 2017.6. apr 2017.
OZBILjNO UNAPREĐENjE USLOVA ŽIVOTA
GRADONAČELNIK I PREDSEDNIK SKUPŠTINE POSETILI PRNjAVOR

OZBILjNO UNAPREĐENjE USLOVA ŽIVOTA

Možemo reći da su meštani Prnjavora odlučili na šta će se trošiti njihov novac, napomenuo Milutin Jekić, odbornik u Skupštini grada Šapca. Gradonačelnik kazao da je ključna stvar po kojoj se grad Šabac razlikuje od ostalih mesta u Srbiji, to što su građani preuzeli odlučivanje u svoje ruke. Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca smatra da je zdravstvena zaštita u ovom kraju na zavidnom nivou, zahvaljujući angažovanosti zaposlenih u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić posetili su prošlog četvrtka Prnjavor. Sa meštanima i odbornicima iz Prnjavora, prošetali su po selu i posetili vrtić i ambulantu, kao i gradilišta na kojima se radi na uređenju mesne zajednice.
Milutin Jekić, odbornik u Skupštini grada Šapca, kazao je da su, kao meštani Prnjavora, ponosni što predstavnicima Grada mogu da pokažu infrastruktrne novine u selu. On je govorio o realizaciji projekata koji se finansiraju sredstvima od povraćaja poreza na imovinu u njihovu mesnu zajednicu, ali je podsetio i na uređenje javne rasvete, koja je finansirana iz gradskog budžeta.
-U toku je postavljanje novog trotoara od behaton ploča, u dužini od 2,5 kilometra. Pored trotoara i biciklističke staze, rekonstruisan je i krov na Domu kulture. Sve to je finansirano sredstvima od povraćaja poreza na imovinu, tako da možemo reći da su meštani Prnjavora odlučili na šta će se trošiti njihov novac, napomenuo je Jekić.
Đorđe Živković, predsednik Saveta mesne zajednice Prnjavor, kaže da se u njihovom selu udruženo i ozbiljno radi na unapređenju kvaliteta života u selu. Podsetio je da je od sredstava, koja su se od poreza prilila u seosku kasu, finansirana kupovina nove stolarije za Dom kulture.
Iz budžeta Grada Šapca opredeljeno je 780.000 dinara za uređenje 1.200 metara javne rasvete u naselju Tijača.
Gradonačelnik je kazao da je ključna stvar po kojoj se grad Šabac razlikuje od ostalih mesta u Srbiji, to što su građani preuzeli odlučivanje u svoje ruke.
-Građani ne žele vladare, oni žele da sami odlučuju, a u Šapcu to i mogu. Prezadovoljan sam što vidim da se u Prnjavoru dosta radi, kako bi se podigao kvalitet života u selu. Rade se trotoari, biciklističke staze, a ambulanta, buduća predškolska ustanova i apoteka su priključeni na gradsku vodu. Trudimo se da na celoj teritoriji Šapca obezbedimo građanima dobre uslove za život i rad, bilo da žive u najužem jezgru grada ili da su udaljeni 40 kilometara od centra. Samo kada građanima omogućite da sami odluče na šta će se trošiti novac u njihovim mesnim zajednicama, možete imati ovakav napredak kao što je vidljiv u Prnjavoru, zadovoljan je gradonačelnik Šapca.
Ambulanta i vrtić u Prnjavoru dobili su priključak na gradsku vodu. Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca smatra da je zdravstvena zaštita u ovom kraju na zavidnom nivou, zahvaljujući angažovanosti zaposlenih u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“.
-Danas smo imali priliku da se uverimo da građani ovog kraja imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, zahvaljujući dobrom poslovanju ambulante. Ovde se sem meštana Prnjavora leče i stanovnici okolnih sela, pa čak i stanovnici Loznice, pošto ambulanta radi u dve smene, kazao je Pajić.
Prema rečima predstavnika PU „Naše dete“ u toku je izrada idejnog projekta za uređenje objekta, veličine 600 kvadratnih metara i koji će imati sve neophodne uslove za rad sa decom svih uzrasta, od jaslica do predškolaca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa