16. decembar 2010.16. dec 2010.
U BEOGRADU ODRŽAN OSMI KONGRES SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE

NOVI KORAK SRPSKE LEVICE

Pred oko 2.500 delegata Osmog kongresa i velikog broja gostiju, lider socijalista Srbije, Ivica Dačić, promovisao novu strategiju partije. Kongresu prisustvovao i predsednik Srbije i DS, Boris Tadić i najavio stabilnu i dugoročnu saradnju sa Socijalističkom partijom oko strateških pitanja razvoja Srbije. Kongres usvojio novi Program i Statut partije i izabrao nove organe - predsednika, Glavni odbor, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor
Uz zvuke legendarne „Internacionale“ i državne himne „Bože pravde“ u beogradskom centru „Sava“ u subotu, 11. decembra otvoren je Osmi kongres Socijalističke partije Srbije. Pred oko 2500 delegata i velikog broja gostiju, među kojima je bio predsednik Republike Srbije i predsednik Demokratske stranke, Boris Tadić, predstavnici političkih stranaka vladajuće koalicije, sindikalnih organizacija, diplomatskog kora i niz istaknutih javnih ličnosti, predsednik Socijalističke partije, Ivica Dačić u dužem programskom govoru promovisao je novu politiku ove partije.
Geslo „Sigurnim korakom“, pod kojim je Kongres održan, imalo je za cilj da ukaže delegatima i javnosti na čvrstu opredeljenost socijalista da svoju partiju usmere u novom pravcu evropske socijaldemokratije. Obrazlažući nove programske ciljeve Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je podsetio da je ova partija u svojoj dvadesetogodišnjoj istoriji, prošla burni period od moćne, do odbacivane i inkriminisane političke snage za čije ime su vezivane mnogi bolni procesi kroz koji je prolazila Srbija u poslednjoj deceniji dvadesetog veka.
Uprkos velikom žigosanju socijalista, ova partija je po Dačićevim rečima uspela da se suoči sa svojom prošlošću, da je preispita, da raskrsti sa svim slabostima i manama koje je imala i da pronađe viziju budućnosti. Ta budućnost je u izgradnji moderne evropske socijaldemokratije, za koju se opredelila SPS, u izgradnji socijalno pravedne države i društva jednakih šansi za sve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa