6. april 2017.6. apr 2017.
SREĆA I GLAVOBOLjA
DRAGICA DRAGIĆEVIĆ, DOMAĆICA IZ SOVLjAKA U AKCIJI UZMI RAČUN I POBEDI DOBILA FIAT 500 L

SREĆA I GLAVOBOLjA

Domaćica Dragica Dragićević iz Sovljaka (70), važi u selu za vrednu i poštenu ženu. Sreća ju je kaže htela i ranije ali sve je bilo “sitno”.
- Dobijala sam na lotou, neki sat sa putovanja penzionera ali o autu nisam ni sanjala. Mislila sam da je sve nameštaljka, a razuverila me ćerka, telefonskim pozivom i obaveštenjem da sam dobila auto i to Fiat 500 L, robusan, prekrasan pa još i crveni, kakvu boju sam želela, kaže presrećna domaćica.
Ključeve i novi auto preuzela je u hali četiri beogradskog sajma, gde je uobičajeno ponela litru rakije i kafu da časti ali razočarala se kad tamo nisu želeli ništa da uzmu.
Njena “sreća” je bila veća saznavši da je u konkurenciji bilo oko osam miliona koverata iz cele Srbije.
Saznala sam da su i iz sela mnogi slali i više koverata nego ja. Sreća se ipak meni osmehnula, a koverte sam slala iz pošte u selu tri ili četiri, obližnjem Bogatiću i Šapcu. Često smo u kupovini i račune pedantno sakupljam, a to savetujem i drugima, kaže srećna dobitnica koja živi sa mužem i sinom u nevelikoj kući u Sovljaku. Ćerka je udata u obližnji Glogovac.
Sada kaže presrećna i skromna žena, dobitnica nagrade u veoma uspeloj nagradnoj igri: Uzmi račun i pobedi ima mnogo problema, kako da „podeli auto” jer deo „kolača“ želi ćerka, a deo i sin. Ona je kaže prestara, a nije naučila da vozi, niti ima dozvolu za upravljanje motornim vozilom.
- Ljudi su malo i zavidni. Muž i ja smo penzioneri i imamo samo dva hektara zemlje koju dajemo u zakup i živimo srećno od penzije koja ukupno iznosi 21.000 dinara. Navikli smo da sve kupujemo, a obavezno tražim i račun, što i drugima savetujem. Sreća je varljiva, kaže Dragica.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa