6. april 2017.6. apr 2017.
U EKONOMSKO-TRGOVINSKOJ ŠKOLI ŠABAC ODRŽAN SAJAM OBRAZOVANjA

LAKŠE DO ODLUKE

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa državnim i privatnim fakultetima u Srbiji i okruženju Ekonomsko-trgovinska škola Šabac organizovala Sajam obrazovanja. Preko dvadeset fakulteta odazvalo se pozivu tako da su proteklog ponedeljka tokom tročasovnog druženja zainteresovani maturanti imali priliku da čuju „iz prve ruke“ o studijskim programima koji ih interesuju.
- Jedinstvena prilika da naši učenici na jednom mestu mogu da se obaveste o svemu što ih interesuje kako po pitanju ekonomskih fakulteta tako i onih na koje imaju prohodnost. Mislim da je ovo u obostranom interesu. Svi fakulteti doneli su i stručnu literaturu za našu biblioteku tako da je i naš bibliotečki fond postao bogatiji. Jedan solidan broj fakulteta je već organizovao razna takmičenja u izradi biznis plana i mnogim drugim oblastima, tako da naši učenici intenzivno sarađuju sa njima. Škola ih šalje na takmičenja gde ostvaruju dobre rezultate i upravo to je razlog zašto je ovoliki broj fakulteta zainteresovan za njih – rekao je direktor Velimir Kuzmanović.
Maturanti, kojih je bilo u velikom broju, takođe su istakli da je ovo odličan način da se informišu.
- Dobro je što su pored profesora došli i studenti sa kojima smo mogli da se posavetujemo za sve vezano za njih. Bilo nam je lakše da iz njihove perspektive studenta pristupimo fakultetu i odaberemo najbolje. Takođe je dobro što smo pored ekonomskih fakulteta mogli da se obavestimo i o drugima koje možemo da upišemo – istakla je Tamara Jevtić, učenica IV2, smera Finansijski administrator.
Iako je već odabrala da upiše Višu školu u Šapcu za maturantkinju smera Finansijski administrator Jelenu Rađevac ovo je bila prilika da dobije obaveštenja i o drugim fakultetima.
- Dobila sam razne informacije koje ne bih našla preko interneta ili dobila od ljudi koji su ih već upisali. Prednost je što smo prisustvovali Sajmu obrazovanja. Jedan moj drug se, zahvaljujući ovom dešavanju, odlučio za drugi smer jer je od studenata saznao da ima veću prohodnost dalje u odnosu na onaj koji je planirao – izjavila je Jelena.
O. G.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa