6. april 2017.6. apr 2017.
TI SI MOJA ŠAMPITICA OD TUCANE PAPRIKE
U ŠABAČKOM POZORIŠTU PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA KOLEDž NASTAVE „VINAVER“ ŠABAC

TI SI MOJA ŠAMPITICA OD TUCANE PAPRIKE

Uvek u konfliktu, ali jedni bez drugih ne mogu. Različita životna iskustva pružaju nam mogućnost da ljubav sagledamo sa različitih strana
U monodrami, rađenoj po tekstu i u režiji prof. Mirjane Jevtić Kolenc, o večitim žensko-muškim odnosima, prošle srede, 29. marta, na Maloj sceni „Branivoj Đorđević“ zaigrala je učenica Milica Marčić. Sedam kratkih priča, spakovanih u slatko-pikantnoj monodrami „Ti si moja šampitica od tucane paprike“, po tekstu i u režiji prof. Mirjane Jevtić Kolenc, donelo je večitu temu o žensko-muškim odnosima i pronalaženju prave ljubavi.
- Uvek u konfliktu, ali jedni bez drugih ne mogu. Različita životna iskustva pružaju nam mogućnost da ljubav sagledamo sa različitih strana. I zato je s jedne strane to tako slatko, kako Milica i ja kažemo šampitica, a s druge strane može da bude zaista ljuta papričica – rekla je prof. Mirjana Jevtić Kolenc.
Realne životne situacije pretočne glumačkim umećem učenice Milice Marčić na Malu scenu „Branivoj Đorđević“ Šabačkog pozorišta podstakle su publiku na razmišljanje i dobro poznati osećaj doživljenog.
- Biti sam na sceni i držati pažnju publike nije lako. Isto tako nije mi bilo teško jer sam brzo savladala sve uloge. Prof. Mirjana je vrhunski profesionalac. Imala sam njenu pomoć i podršku – dodala je Milica koja je poznata i kao odličan recitator.
Intenzivne pripreme trajale su od februara meseca. Podršku u radu pružile su im Jovana Milošević, sufler, i Jovana Nešković, zadužena za tehniku.
- Drago mi je što sam učestvovala i što sam imala priliku da među prvima pogledam tako lep komad. Jedna jako komična monodrama koja nas je spojila i združila tokom njene realizacije – istakla je Jovana Nešković.
Da je više nego profesionalno Milica sve odradila potvrdila je i Jovana Milošević.
- Nije bilo potrebno da Milici pomažem. Ona je uvežbana, dobra, komična, zanimljiva. Mislim da se i publici svidela.
Predstavu je realizovao Pozorišni klub „Bertold Breht“ Interaktivne nastave „Vinaver“ Šabac, poznatiji kao Koledž nastava „Vinaver“ Šabac.
- Ovo je naš prvi javni nastup i to ni manje ni više u Šabačkom pozorištu. Ovom prilikom pozvao bih sve šabačke srednjoškolce, maturante i osvajače nagrada, da nam se pridruže u učenju, druženju, razvijanju i stvaranju na zanimljiv, kvalitetan i stručan način – poručio je Blagoje Josipović, predsednik Upravnog odbora Koledž nastave „Vinaver“ Šabac.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa